Χαιρόμαστε για το γεγονός ότι προτάσεις μας έχουν υιοθετηθεί και από άλλους όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει και αποδοχή οικειοποίησής τους
Τρίτη 26.07.2022
Τρίτη 26.07.2022, από Γραφείο Τύπου

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορες πλευρές καταβάλλονται προσπάθειες οικειοποίησης προτάσεων της ΕΔΕΚ για θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:

  1. Η επιδότηση βρεφονηπιακής φροντίδας σε εργαζόμενες μητέρες καθώς και η συνταξιοδότηση στο 63ο έτος σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς την αποκοπή του 12%, ήταν ανάμεσα στις προτάσεις που η ΕΔΕΚ κατέθεσε και έγιναν αποδέκτες από την κυβέρνηση τον Ιανουάριο 2021 για τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021. Μάλιστα κάποιοι που προσπαθούν να οικειοποιηθούν τις προτάσεις μας αυτές, συμπεριλαμβάνονται σε εκείνους που σταύρωσαν το συγκεκριμένο κονδύλι για το 2021.
  2. Η  μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα στο 5% και η επιβολή του ΦΠΑ στην τιμή κατανάλωσης και όχι στο σύνολο του λογαριασμού, καθώς και η τοποθέτηση πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι προτάσεις που η ΕΔΕΚ κατέθεσε από το 2020, με το ξέσπασμα της πανδημίας, και τον Σεπτέμβριο του 2021 αντίστοιχα.
    Χαιρόμαστε για το γεγονός ότι προτάσεις μας έχουν υιοθετηθεί και από άλλους όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει και αποδοχή οικειοποίησής τους.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να ασκεί στοχευμένη οικονομική και κοινωνική πολιτική με βασικό στόχο την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού οι οποίες πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας.

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 26 Ιουλίου 2022

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Τετάρτη 20.07.2022