Ο αγώνας για λευτεριά συνεχίζεται!
Τετάρτη 20.07.2022
Τετάρτη 20.07.2022, από Γραφείο Τύπου

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την ημέρα που η Τουρκία προχώρησε στην υλοποίηση του Νατοϊκού εγκληματικού σχεδίου που ξεκίνησε με το πρώτο στρατιωτικό πραξικόπημα («Τουρκανταρσία») το 1963 και ολοκληρώθηκε με το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου του 1974.

Αποτέλεσμα των τουρκικών σχεδιασμών η παράνομη εισβολή και κατάληψη κυπριακών εδαφών, οι νεκροί, οι αγνοούμενοι, οι πρόσφυγες και οι εγκλωβισμένοι μας.

Το πραξικόπημα και η εισβολή που υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών, συνεπικουρούμενοι από τους Κύπριους συνοδοιπόρους τους, ήταν το αποκορύφωμα μιας  συνωμοσίας που αποσκοπούσε στην κατάληψη εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου δια μέσου των προνοιών που θα περιλαμβάνονται σε μία λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας να μπορέσει η Τουρκία να ελέγξει τη λειτουργία ολόκληρου του κυπριακού κράτους.

Κύριος στόχος των τουρκικών σχεδιασμών η μελλοντική και σταδιακή ενσωμάτωση της Κύπρου στην τουρκική επικράτεια ή αν δεν το επιτύχει αυτό, να εξασφαλίσει τη νόμιμη αναγνώριση και λειτουργία του τουρκικού κράτους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Στο όνομα των ηρώων της κυπριακής ελευθερίας και των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, οφείλουμε να μετατρέψουμε την Κύπρο σε μια αληθινά λεύτερη πατρίδα.

Οι ΕΔΕΚίτες, με οδοδείκτη τον αγώνα των νεκρών ηρώων μας αλλά και του ιδρυτή μας, αείμνηστου Βάσου Λυσσαρίδη, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε την κρατική οντότητα της πατρίδας μας και να διεκδικήσουμε λύση που να απαλλάσσει την Κύπρο από την κατοχή, να κατοχυρώνει ένα κράτος, ένα λαό και να ενισχύει τη συνεργασία των νόμιμων κατοίκων για τη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.
 
Μέχρι να περπατήσουμε λεύτεροι στον ελεύθερο Πενταδάκτυλο.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 20 Ιουλίου 2022

Ανακοινώσεις