Καταγράφηκαν ουσιαστικές συγκλίσεις αλλά και αποκλίσεις
Πέμπτη 07.07.2022
Πέμπτη 07.07.2022, από Γραφείο Τύπου

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και Υποψήφιου για την Προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος με τον Υποψήφιο για την Προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννη και τους συνεργάτες του. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε:
«Είχα σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου μια πάρα πολύ γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο και την ηγεσία της ΕΔΕΚ με την οποία συζητήσαμε βεβαίως, λόγω και της περιόδου που διερχόμαστε, τις προοπτικές συνεργασίας. Αλλά πήγαμε και πέρα από αυτό και συζητήσαμε μια σειρά από θέματα και διαπιστώσαμε σε πάρα πολλά από αυτά επί της ουσίας σημαντικά, αν θέλετε, στοιχεία κάποιου κοινού οράματος και κοινής προσέγγισης και ταυτόχρονα σε ορισμένα άλλα συμφωνούμε ότι μπορούμε να έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις με περιθώρια όμως περαιτέρω συζήτησης και θα έλεγα χωρίς να αποκλείεται μέσα από τις συζητήσεις και τις συναντήσεις αυτές να μπορούν να διαμορφωθούν ισχυρές γέφυρες συνεργασίας.
Ταυτόχρονα όπως ξέρετε η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε μια διαδικασία συζητήσεων και διαβουλεύσεων. Εμείς δείχνουμε απόλυτο σεβασμό, απόλυτη εκτίμηση και περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα και απλώς εκφράσαμε την ετοιμότητά μας και τώρα και στην συνέχεια θα είμαστε σε τακτική και συνεχή επαφή για την προώθηση αν θέλετε αυτού που πιστεύουμε και εδώ είναι που μετρά το κοινό όραμα αν θέλετε για την προώθηση του καλού του τόπου μας».
Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:
«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Αντρέα Μαυρογιάννη και τονίζω τον φίλο Αντρέα Μαυρογιάννη για αυτήν την άκρως εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχαμε σήμερα ως ηγεσία της ΕΔΕΚ μαζί και με τους συνεργάτες του.
Θέλω να επιβεβαιώσω ακριβώς αυτό το οποίο λέχθηκε. Ότι μέσα από μια διεξοδική και σε ορισμένα ζητήματα σε βάθος συζήτηση θεμάτων καταγράφηκαν ουσιαστικές συγκλίσεις όπως επίσης και κάποιες αποκλίσεις ή και διαφοροποιήσεις.
Όμως εκτιμώ ότι υπάρχει δυνατότητα και περιθώριο περαιτέρω συζητήσεων αν και εφόσον η απόφαση της ΕΔΕΚ είναι συμπόρευση στις επόμενες προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον Αντρέα Μαυρογιάννη για να πετύχουμε ακριβώς όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές συγκλίσεις πάνω σε θέματα που αφορούν τον λαό μας και την πατρίδα μας γιατί ακριβώς το κοινό όραμα και κοινός στόχος είναι το τι μπορούμε μέσα από την επόμενη διακυβέρνηση να προσφέρουμε στο λαό μας και στην πατρίδα μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες διέρχεται».
 


Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 7 Ιουλίου 2022

Ανακοινώσεις