Η καταγγελία στην Αστυνομία για διερεύνηση του θέματος έγινε από εμένα τον Μάρτιο του 2019
Πέμπτη 07.07.2022
Πέμπτη 07.07.2022, από Γραφείο Τύπου

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου για ανακοίνωση ΑΚΕΛ για δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»

Με χθεσινή της ανακοίνωση η ηγεσία του ΑΚΕΛ, επικρίνει την Εισαγγελία ότι επεφύλαξε ευνοϊκή μεταχείριση στο πρόσωπό μου και δεν προχώρησε σε άρση της Βουλευτικής μου ασυλίας,  για δήθεν διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων εκ μέρους μου, και αναφέρει η ανακοίνωση ότι το γεγονός αυτό οδήγησε τον τ. Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας μου.
Θέλω για μια ακόμα φορά να ξεκαθαρίσω ότι για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια και με κατάθεση εγγράφων η Βουλή το 2021. Επίσης η καταγγελία στην Αστυνομία για διερεύνηση του θέματος έγινε από εμένα τον Μάρτιο του 2019.
Τίθεται το ερώτημα ποιοί είναι οι λόγοι για επαναφορά του θέματος με στρεβλώσεις και απόκρυψη δεδομένων στη δημοσιότητα για ακόμα μια φορά, πριν από εκλογές;

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω γιατί η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν επέδειξε ευαισθησία στις περιπτώσεις πραγματικών σκανδάλων όπως:

  • Του Χρηματιστηρίου
  • Του σκανδάλου της Focus
  • Του σκανδάλου του Συνεργατισμού
  • Του σκανδάλου των τραπεζών
  • Της παραχώρησης στη Βουλή των DVD των κλειστών κυκλωμάτων των κτηρίων διοίκησης των τραπεζών τη βδομάδα που ήταν κλειστές για να διαπιστώσουμε οι λειτουργοί που εισέρχονταν στα κτήρια διοίκησης τι εργασίες διενεργούσαν;
    Της διερεύνησης, που επίμονα η ΕΔΕΚ ζητούσε, ποιοι εξέδωσαν και πως παρέδωσαν το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον σημερινό εκπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος, και τέλος
  • Εάν έχει την ίδια ευαισθησία να ζητήσει τη διερεύνηση της διαδικασίας ενοικίασης το 2001 γραφείων για τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.

Εκτιμώ ότι δεν είναι τυχαίος και ο χρόνος που έχει επιλεγεί, τόσο για την επαναδημοσιοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, όσο και για την έκδοση της ανακοίνωσης. Διερωτώμαι λοιπόν ποιά είναι τα κίνητρα πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Προφανώς στοχεύει στη δημιουργία προβλημάτων στη συζήτηση για ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη.
Η μέχρι σήμερα στάση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει τις υπόνοιες ότι ουσιαστικά δεν επιθυμεί τη συνεργασία με την ΕΔΕΚ και ενδεχομένως και με το ΔΗΚΟ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους λόγους μη άρσης της ασυλίας του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε:

«Δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Εγώ κατήγγειλα την υπόθεση για διερεύνηση και δεν είμαι εγώ ο ύποπτος ούτε εγώ που πρέπει να λογοδοτήσω. Από εκεί και πέρα μπορείτε να ρωτήσετε το Αρχηγείο Αστυνομίας όπου έκανα την καταγγελία για την διερεύνηση την οποία έκανε και την Εισαγγελία για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις».

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 7 Ιουλίου 2022

Ανακοινώσεις