Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ τιμά τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, της εμβληματικής πολιτικής προσωπικότητας του Ελληνισμού και του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος
Πέμπτη 23.06.2022
Πέμπτη 23.06.2022, από Γραφείο Τύπου

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ τιμά τη μνήμη αυτής της εμβληματικής πολιτικής προσωπικότητας του Ελληνισμού και του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος. Τιμά τη μνήμη του πολιτικού που έδωσε νέα πνοή στην Ελλάδα, καθιστώντας την υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη. Τιμά τον Έλληνα πολιτικό που αποκατέστησε με δραστικές ενέργειες την αξιοπιστία της Ελλάδας στα μάτια των προδομένων από τη χούντα Ελληνοκυπρίων.

Ο ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ως Πρωθυπουργός, πολέμησε το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο της Ελλάδας και έθεσε τις βάσεις, για να μεταβληθεί η Ελλάδα σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος.
Αντιμετώπισε τα εθνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού, με αποφασιστικότητα και αναπτέρωσε το ηθικό όλων των Ελλήνων με τη σθεναρή του στάση έναντι της τουρκικής βουλιμίας.

Το Κυπριακό πρόβλημα και η Κύπρος αποτελούσαν ύψιστη προτεραιότητα για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά την επταετία της προδοτικής και ξενοκίνητης χούντας και τη νεφελώδη πολιτικά περίοδο της μεταπολίτευσης, ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε την Ελλάδα και πάλι τον μοναδικό ανιδιοτελή και αγνό σύμμαχο της χειμαζόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανέτρεψε το «Η Κύπρος κείται μακράν», θέσπισε το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου και άφησε βαριά εθνική παρακαταθήκη, την οποία εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε,

Αιωνία θα είναι η μνήμη του, όπως και αιωνία θα είναι η ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 23 Ιουνίου 2022

Ανακοινώσεις