Επιχορήγηση της τιμής των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και ειδών πρώτης ανάγκης, οικονομική βοήθεια προς τους εργαζομένους λόγω απόστασης από την εργασία τους
Τετάρτη 22.06.2022
Τετάρτη 22.06.2022, από Γραφείο Τύπου

Η εκτόξευση της τιμής των καυσίμων και των βασικών αγαθών επιβάλλει την εξεύρεση και την εφαρμογή λύσεων που θα δίνουν άμεση και πραγματική ανακούφιση στους πολίτες που συνεπεία της ακρίβειας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε βασικές ανάγκες.

Η ΕΔΕΚ καταθέτει εκ νέου προτάσεις που δίνουν άμεση ανακούφιση στους πολίτες και καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να τις αξιοποιήσει και να τις υιοθετήσει:
1. Επιχορήγηση της τιμής των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος στη βάση κοινωνικών κριτηρίων. Η αύξηση των ελέγχων για αποτροπή της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακτήσει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που χάνει ετησίως και να τα διαθέσει για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
2. Οικονομική βοήθεια προς τους εργαζομένους λόγω απόστασης από την εργασία τους.
3. Επιχορήγηση της τιμής ειδών πρώτης ανάγκης.
4. Ο ΦΠΑ να επιβάλλεται μόνο επί της κατανάλωσης του ηλεκτρισμού και όχι επί του συνόλου των χρεώσεων του λογαριασμού.
5. Σημαντική μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
6. Περαιτέρω επέκταση των σχεδίων χορήγησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αύξηση της επιχορήγησης.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 22 Ιουνίου 2022

Ανακοινώσεις