Ανακοίνωση Τύπου για την συμμετοχή της Αν. Πρόεδρου Μ. Βασιλειάδου στο Presidency του Ευρωπαϊκού κόμματος
Πέμπτη 16.06.2022
Πέμπτη 16.06.2022, από Γραφείο Τύπου

Σήμερα το Presidency του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος συνήλθε και συζήτησε τις συνισταμένες διοργάνωσης του Συνεδρίου του ΕΣΚ που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη στην Γερμανία.
Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν δια ζώσης θέματα υψίστης  προτεραιότητας τα οποία θα καθορίσουν τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το μέλλον της Ευρώπης και το πλαίσιο πολιτικής και προτάσεων για τις Ευρωεκλογές του 2024.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των παραμέτρων που θα αποτελέσουν το κείμενο Απόφασης Πολιτικής, η Αν. Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου μέλος του Presidency, ζήτησε την προσθήκη θέσης, ώστε να διαφαίνεται ξεκάθαρα η στήριξη του ΕΣΚ στην Κυπριακή Δημοκρατία, στον αγώνα που διεξάγει για δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος και στην διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων πολιτών.
Η κ. Βασιλειάδου επισήμανε ότι οποιαδήποτε μορφή βίας προς διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος που παραβιάζει τα κυριαρχικά του δικαιώματα είναι καταδικαστέα, γι’ αυτό και αναμένεται ότι το ΕΣΚ θα προχωρήσει να στηρίξει τις ίδιες πολιτικές θέσεις που ήδη προωθεί για την περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Γραφείο Τύπου
16 Ιουνίου 2022
 

Ανακοινώσεις