Η προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, Τ. Ερντογάν, επιβεβαιώνει τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας
Παρασκευή 10.06.2022
Παρασκευή 10.06.2022, από Γραφείο Τύπου

Η προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, Τ. Ερντογάν, επιβεβαιώνει τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ως εκ τούτου θα έπρεπε προ πολλού να είχαν τερματιστεί οι ψευδαισθήσεις όσων πιστεύουν ότι είτε με διακοινοτικές συνομιλίες είτε με ΜΟΕ που υποβαθμίζουν το Κυπριακό και το εκτρέπουν από τη σωστή του βάση ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης, ότι μπορούν να κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία για να βρεθεί μία δίκαιη, δημοκρατική και λειτουργική λύση.

Η ΕΔΕΚ επιμένει στην επαναφορά του Κυπριακού στη σωστή του βάση ως ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης και να τεθεί αίτημα για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό στη βάση της σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για κατά προτεραιότητα συζήτηση της διεθνούς πτυχής, δηλαδή της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, της κατάργησης των εγγυήσεων και του επαναπατρισμού των εποίκων.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 10 Ιουνίου 2022
 
 

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Τετάρτη 08.06.2022