«Αν και ο χώρος είναι μικρός για να κλείσει το μεγαλείο της προσωπικότητας του Βάσου Λυσσαρίδη, είναι αρκετός για να εκτείνεται στον χρόνο το μεγαλείο του Γιατρού και να μένει πάντα μαζί μας»
Παρασκευή 13.05.2022
Παρασκευή 13.05.2022, από Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό: https://edek.wetransfer.com/downloads/20de3ecc252d5a01875eaa26e005017820220513062019/a9c4cf4e31e236983c04e0bbd9ba323a20220513062019/0f6859
 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε μια σεμνή τελετή η ονοματοδοσία του «Πάρκου Βάσος Λυσσαρίδης» στον Στρόβολο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον  Δήμο Στροβόλου, το K.Σ. ΕΔΕΚ και το Ίδρυμα Λυσσαρίδη. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Δήμαρχος Στροβόλου. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε ότι η ονοματοδοσία του Πάρκου αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμβάλλει στην διατήρηση της μνήμης του Βάσου Λυσσαρίδη. Ευχήθηκε το Πάρκο να δώσει το έναυσμα στον κάθε επισκέπτη να εμπνευστεί από το έργο και το κληροδότημα του Γιατρού. Την ίδια στιγμή ο κ. Παπαχαραλάμπους έκανε εκτενή αναφορά στο ποιητικό έργο του Βάσου Λυσσαρίδη. 

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε τον Δήμο Στροβόλου και όσους συνέβαλαν στο να γίνει το Πάρκο και να πάρει το όνομα το Ιδρυτή της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε πως η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη τιμής στους αγώνες του Βάσου Λυσσαρίδη για την Κύπρο, τον ευρύτερο ελληνισμό αλλά και των λαών της Αφρικής. Ο Βάσος Λυσσαρίδης, σημείωσε, αφιέρωσε τη ζωή του στην απελευθέρωση της πατρίδας του, στην ειρήνη και την δημοκρατία. Την ίδια στιγμή ευχαρίστησε τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την τιμή να αποδεχθεί την πρόσκληση για να εγκαινιάσει το πάρκο. Τόνισε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος  στηρίζει έμπρακτα τον ελληνισμό, δίνει το στίγμα της εθνικής μας περηφάνειας και του οφείλουμε ευγνωμοσύνη.  

Τέλος, ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέφερε πως το Πάρκο φέρει το όνομα ενός μεγάλου Έλληνα, ενός σύγχρονου Τεύκρου. Αν και ο χώρος είναι μικρός για να κλείσει το μεγαλείο της προσωπικότητας του Βάσου Λυσσαρίδη, είναι αρκετός για να εκτείνεται στον χρόνο ο Γιατρός και να μένει πάντα μαζί μας. Χρωστάμε, είπε, στον Βάσο Λυσσαρίδη, να του πούμε όταν τον συναντήσουμε ξανά, πως η Κύπρος είναι πια λεύτερη. Γι’ αυτό πρέπει, είπε, να συνεχίσουμε τον αγώνα, σε τούτο τον τόπο όπου κτυπά η καρδιά του Ελληνισμού 

 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2022 

Εκδηλώσεις