Ένας χρόνος χωρίς τον Γιατρό Σειρά εκδηλώσεων προς τιμή του
Δευτέρα 09.05.2022
Δευτέρα 09.05.2022, από Γραφείο Τύπου

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου βιολογικής απουσίας του Βάσου Λυσσαρίδη, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και καλεί όσους τιμούν τη μνήμη και το κληροδότημά του να δώσουν το παρών τους:


• Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πάρκου «Βάσος Λυσσαρίδης» (οδός Ευτέρπης, Τ.Κ. 2003, Στρόβολος). Τα εγκαίνια θα τελέσουν οι Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Δήμαρχος Στροβόλου.


• Πέμπτη 12 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση προσωπικών του εκθεμάτων Βάσου Λυσσαρίδη στο Ίδρυμα Β. Λυσσαρίδη. Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.


• Παρασκευή 13 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία Πολιτικό Μνημόσυνο με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στο Πολιτικό Μνημόσυνο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και εκ μέρους του Ιδρύματος Β. Λυσσαρίδη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος. Παρουσιάζει η ηθοποιός Άννα Γιαγκιώζη.


• Κυριακή 15 Μαΐου στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ονοματοδοσία της Λεωφόρου Λεμεσού στη Λάρνακα (μπρoστά από τον κινηματογράφο k. Cineplex) σε οδό Β. Λυσσαρίδη. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους Λάρνακας και Αραδίππου.


• Πέμπτη 19 Μαΐου στις 7.00μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πάρκου «Βάσος Λυσσαρίδης» στον Άγιο Δομέτιο (Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου, δίπλα από Ζορπά). Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου, Κώστας Πέτρου.


Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 9 Μαΐου 2022

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Δευτέρα 09.05.2022