Εργατική Πρωτομαγιά: Καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα κεκτημένα που κερδήθηκαν με θυσίες
Παρασκευή 29.04.2022
Παρασκευή 29.04.2022, από Γραφείο Τύπου

Τιμούμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά, τους πρωτοπόρους των εργατικών αγώνων, αυτούς που έδωσαν το αίμα τους, για να ανοίξει ο δρόμος προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η πορεία από την εξέγερση στο Σικάγο την 1η Μαΐου του 1886 μέχρι σήμερα, είναι σπαρμένη με θυσίες, πάλεμα και αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Οι θυσίες απέφεραν δικαιώματα και κεκτημένα.

Και αυτούς τους αγώνες καλούμαστε να υπερασπιστούμε και αυτά τα δικαιώματα και κεκτημένα καλούμαστε να προασπίσουμε.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, εκ της ιδεολογίας του, είναι ταγμένο στο πλευρό των εργαζομένων και διακηρύσσει ότι δεν θα δεχθεί συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, τιμώντας ουσιαστικά τη μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν στον αγώνα της διεκδίκησης για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή αμοιβή, η ΕΔΕΚ ακατάπαυστα, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής της δράσης, καταθέτει προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν στη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του λαού. Σκοπός μας, η διατήρηση και προστασία της κοινωνικής συνοχής.

Εμείς, κάνουμε τις διακηρύξεις πράξεις και αυτό επιβεβαιώνουμε καθημερινά και όχι μόνο την 1η Μαΐου.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 1η Μαΐου 2022

Ανακοινώσεις