Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Παρασκευή 29.04.2022
Παρασκευή 29.04.2022, από Γραφείο Τύπου

Οι θυσίες του κυπριακού λαού και η πολύτιμη στήριξη της Ελλάδας, έφεραν την Κυπριακή Δημοκρατία να γίνεται πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 1η Μαΐου του 2004.

Αυτό το μεγάλο επίτευγμα του κυπριακού λαού, ανακαλούμε σήμερα στη μνήμη μας και αποτιμώντας τη μέχρι τώρα πορεία της χώρας μας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν έχουμε αξιοποιήσει επαρκώς την ιδιότητα μας και δεν έχουμε διεκδικήσει αρκετά από αυτά που έπρεπε να διεκδικήσουμε, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Για το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απαιτείται η επιμονή στην προσπάθεια, η λύση του κυπριακού να κατοχυρώνει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το ευρωπαϊκό δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις και να διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των νομίμων κατοίκων της Κύπρου, χωρίς εθνοτικές, φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η λύση του κυπριακού θα είναι δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη.

Για το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απαιτείται να συνεχιστεί ο αγώνας, για να καταστεί ο άνθρωπος πρώτη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αποτελέσει η ευρωπαϊκή οικογένεια, την Ευρώπη των Λαών.

Με επίγνωση των συνθηκών, αλλά και με αποφασιστικότητα, τιμούμε τη σημερινή επέτειο και δηλώνουμε πως θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 1η Μαΐου 2022

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 29.04.2022