Η ΕΔΕΚ στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Πέμπτη 14.04.2022
Πέμπτη 14.04.2022, από Γραφείο Τύπου

Δήλωση Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Ανδρέα Αποστόλου κατά την κατάθεση εισφοράς του κόμματος στην Πορεία Χριστοδούλας-Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου

Καταρχήν οφείλω να πω ότι δεν ξέρω πότε και πώς μπορεί αυτή η πολιτεία να ξοφλήσει τα ευχαριστώ και την υποχρέωσή της που έχει απέναντι στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο. Όταν για δεκάδες χρόνια ζητούσαμε ΓεΣΥ και δεν εφαρμόζαμε και όταν πολλές υπηρεσίες το κράτος δεν μπορούσε να παρείχε στους καρκινοπαθείς, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος και η Αροδαφνούσα αλλά και από τις υπηρεσίες κατ’ οίκων φροντίδας ήταν ένα πραγματικό στήριγμα για τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.  
Χαίρομαι που σήμερα που μιλούμε, αυτό το κράτος, αυτή η πολιτεία παρέχει πολύ καλές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους καρκινοπαθείς. Είναι όμως η συνεισφορά του Αντικαρκινικού, των ανθρώπων του Αντικαρκινικού, άλλων συνδέσμων, των ιατρών, των νοσηλευτών μας και όλων όσων ασχολούνται με τον καρκίνο που πέτυχαν σήμερα αυτό το αποτέλεσμα.  

Έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να πράξουμε, πρόσφατα έχει διοριστεί ξανά η Εθνική Επιτροπή για τον καρκίνο αλλά είναι με την συνέργεια, την συνεννόηση και με το να ακούμε τους ανθρώπους του Αντικαρκινικού που έχουν όλη αυτήν την εμπειρία που θα πετύχουμε και άλλα για τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.
  
Ως ΕΔΕΚ θέλω να πω ότι στεκόμαστε αρωγός στις προσπάθειες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, με κάθε τρόπο και θα παρέχουμε και την στήριξη μας σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για να πετύχουμε τους στόχους που όλοι μαζί θέτουμε για περαιτέρω στήριξη των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.  
Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα στην κοινωνία των πολιτών, να στηρίξει αυτές τις μέρες εμπράκτως τον Αντικαρκινικό και να ανταποδώσουμε στο ελάχιστο αυτά όλα τα οποία κάνουν αυτοί οι άνθρωποι τόσα χρόνια για αυτούς τους συνανθρώπους μας.  
Τους ευχαριστούμε θερμά! 

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 14 Απριλίου 2022

Ανακοινώσεις