Η υγεία είναι εκ των υπέρτατων αγαθών και όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην υγεία
Πέμπτη 07.04.2022
Πέμπτη 07.04.2022, από Γραφείο Τύπου

Όταν το 1968 όπου ο Βάσος Λυσσαρίδης εισηγήθηκε την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) έθεσε ως βασικό στόχο το ΓεΣΥ να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο σύνολο των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και κύρια σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο.

Με αυτό ως βασική αρχή, η ΕΔΕΚ αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα ΓεΣΥ που θα εξασφαλίζει σε όλους του πολίτες την πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι η καλύτερη αφορμή για να συνδράμουμε όλοι τον αγώνα για ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας και για σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των πολιτών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κοινωνίας, θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για να μπορέσουν να αποκτήσουν όλοι οι συνάνθρωποι μας πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα η ανθρωπότητα να μετρά εκατόμβες νεκρών ανθρώπων, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα για παροχή έστω και στοιχειώδους ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας.

Η υγεία είναι εκ των υπέρτατων αγαθών και όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην υγεία.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 7 Απριλίου 2022

Ανακοινώσεις