Η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που οι αγωνιστές του 1821 έγραψαν με το αίμα τους, πρέπει να αποτελεί τον φάρο που θα οδηγεί τα βήματα μας
Τρίτη 22.03.2022
Τρίτη 22.03.2022, από Γραφείο Τύπου

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ τιμά την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, την επανάσταση των Ελλήνων, που απελευθέρωσε τον Ελληνισμό από αιώνες σκλαβιάς, δημιούργησε το σύγχρονο κράτος της Ελλάδας και σημάδεψε την ευρωπαϊκή ιστορία, διαμορφώνοντας νέα γεωπολιτικά δεδομένα για την τότε εποχή. 

Οι αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης απέδειξαν σε όλο τον κόσμο, πως στην Ελλάδα, την κοιτίδα του πολιτισμού, τη μητέρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, δεν χωρά σκλαβιά και καταπίεση και πως η ισχύς δεν είναι ισχυρότερη του πάθους για ελευθερία, της ψυχής και του νου. 

Αυτά, τα βαριά μηνύματα, που έστειλαν οι πρόγονοι μας με τους αγώνες τους, καλούμαστε εμείς να σηκώσουμε στους ώμους μας και να κατανοήσουμε ότι με μια πολιτική που θα συνδυάζει την άσβεστη φλόγα της επιθυμίας για επιστροφή και τη σύνεση, θα επιτύχουμε την απελευθέρωση των κατεχομένων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που οι αγωνιστές του 1821 έγραψαν με το αίμα τους, πρέπει να αποτελεί τον φάρο που θα οδηγήσει τα βήματα μας, έξω από το σκότος της σκλαβιάς, στο φως της δικαίωσης της Κύπρου. 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 25 Μαρτίου 2022  

Ανακοινώσεις