Ο ρατσισμός αποτελεί εξανδραποδισμό του ανθρώπου
Δευτέρα 21.03.2022
Δευτέρα 21.03.2022, από Γραφείο Τύπου

Ο ρατσισμός, σε οποιαδήποτε μορφή του, φυλετικός, εθνικός, θρησκευτικός, πολιτικός, πολιτισμικός, κοινωνικο – οικονομικός και σεξισμός, αποτελεί την χείριστη  πράξη του εξανδραποδισμού του ανθρώπου.

Δυστυχώς, παρά τα βήματα ευαισθητοποίησης της ανθρωπότητας, ο ρατσισμός συναντάται σε όλη τη Γη, σε όλες τις πιο πάνω μορφές και η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, αποτελεί μία υπενθύμιση ότι ο πόλεμος κατά παντός είδους διακρίσεων πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος.

Στην ανθρωποκεντρική σοσιαλιστική ιδεολογία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ δεν έχει θέση ο ρατσισμός και αυτό καθιστά την ΕΔΕΚ έπαλξη αγώνα κατά του ρατσισμού.

Θυμίζουμε πως ο λαός μας βιώνει εδώ και 47 χρόνια τις συνέπειες της πολιτικής εθνοκάθαρσης που εφαρμόζει η Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο και την απειλή της επιβολής της ρατσιστικής «λύσης» διζωνικής ομοσπονδίας, η οποία αφαιρεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από τους πολίτες της λόγω της καταγωγής τους.

Αν λοιπόν επιθυμούμε την εξαφάνιση του ρατσισμού από όλο τον κόσμο, δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε τον ρατσισμό στον τόπο μας.Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Μαρτίου 2022

Ανακοινώσεις