Το κράτος οφείλει να σταθεί δίπλα στον πολίτη και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δέχονται έντονα τους κραδασμούς από το κύμα ακρίβειας που παρατηρείται
Παρασκευή 18.03.2022
Παρασκευή 18.03.2022, από Γραφείο Τύπου

Ενώ παρατηρούμε ότι η τιμή του Brent αυξομειώνεται καθημερινά, οι τιμές στα πρατήρια βενζίνης στην Κύπρο έχουν καθημερινά μόνιμη αύξηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται.

Όλοι ξέρουμε πως η μέρα προμήθειας του φορτίου και η μέρα διάθεσής του στην αγορά διαφέρει. Ως εκ τούτου πώς δικαιολογείται τα πρατήρια βενζίνης να ανεβάζουν αυτόματα τις τιμές ενώ να μην συμβαίνει το ίδιο όταν υπάρχει μείωση;

Η ΕΔΕΚ καλεί για ακόμα μια φορά τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους για να τερματιστεί αυτή η αισχροκέρδεια.

Την ίδια στιγμή επαναλαμβάνουμε πως η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα αναχαίτισης της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα και να προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στον φόρο κατανάλωσης καυσίμων αλλά και στην μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε μια χώρα από την οποία απουσιάζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η χρήση ΑΠΕ είναι σε μικρό ποσοστό, το κράτος οφείλει να σταθεί δίπλα στον πολίτη και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δέχονται έντονα τους κραδασμούς από το κύμα ακρίβειας που παρατηρείται.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Μαρτίου 2022

Ανακοινώσεις