Υπάρχει η πρόθεση και η βούληση για συνεργασία. Ο εποικοδομητικός διάλογος που σήμερα έχουμε εγκαινιάσει θα συνεχιστεί
Τετάρτη 09.03.2022
Τετάρτη 09.03.2022, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρου του κόμματος με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Νικόλα Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Είχαμε μίαν εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον φίλο και Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Για εμάς είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι με την ΕΔΕΚ μας συνδέουν αγώνες για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την κοινωνική πρόοδο του λαού μας και γι’ αυτό για εμάς, το Δημοκρατικό Κόμμα, η ΕΔΕΚ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες στην μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή. Γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της, να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Να ξανακερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία της Κύπρου η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τα απανωτά σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς. Να επαναφέρουμε την ελπίδα επίλυσης του Κυπριακού και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διχοτόμησης που ορθώνεται σήμερα μπροστά μας.
Και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο η δική μας πρόταση είναι να συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο με την ΕΔΕΚ με την ελπίδα να καταλήξουμε σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές. Γιατί ειλικρινά πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να πάρουμε τον τόπο μπροστά. Εξάλλου το έχουμε ξανακάνει».

Στην συνέχεια ο κ. Σιζόπουλος δήλωσεꓽ
«Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος τον φίλο μου τον Νικόλα Παπαδόπουλο γι’ αυτήν την πρώτη συνάντηση την οποία πραγματοποιήσαμε στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων γύρω από τις προσεχείς προεδρικές εκλογές και κυρίως για το πως διαμορφώνεται το σκηνικό αυτήν τη στιγμή.
Όπως είναι φανερό είναι λίγο νωρίς ακόμα να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπάρχει η πρόθεση και η βούληση για συνεργασία και οπωσδήποτε ο εποικοδομητικός διάλογος που σήμερα έχουμε εγκαινιάσει θα συνεχιστεί ανάλογα και με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται για να μπορούμε να καταλήξουμε στις τελικές μας αποφάσεις σε ένα λογικό χρονικό διάστημα.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε και από την πλευρά της ΕΔΕΚ, αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εσωκομματικής ανταλλαγής απόψεων με μέλη και με φίλους του κόμματος που θα κορυφωθεί στις 20 του Μάρτη με μια ανοικτή Παγκύπρια πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί ούτως ώστε να έχουμε και την έγκριση και την καθοδήγηση των μελών του κόμματος για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση. 
Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε ξανά μια καινούργια συνάντηση, να ξανά εξετάσουμε τα δεδομένα όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί και να προχωρήσουμε στην λήψη των αποφάσεών μας στην βάση ακριβώς της εποικοδομητικής όπως πολλές φορές έχουμε πει προσπάθειας για συνεργασία στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχουν ορίσει το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση και εάν στην συζήτηση που είχαν σήμερα έθεσαν και ένα χρονοδιάγραμμα για συζήτηση και ονομάτων, κ. Σιζόπουλος απάντησεꓽ
«Δεν έχει καθοριστεί επόμενη συνάντηση και όπως έχουμε πει ναι, δεν είναι κατά ανάγκη να έχουμε ακριβή χρονοδιαγράμματα αλλά είναι λογικό ότι θα πρέπει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και η λήψη των τελικών αποφάσεων. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί αυτή την στιγμή να καθοριστεί με ακρίβεια αλλά είναι και κάτι το οποίο δεν μπορεί να μας βρει το καλοκαίρι χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις μας. Άρα λοιπόν υπολογίζουμε ότι εντός του Απριλίου, εντός του του Μαΐου το αργότερο θα έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και το τι μέλλει γενέσθαι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 09 Μαρτίου 2022

Ανακοινώσεις