Όλοι μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και δράσεις που να καθιερώνουν την ισότητα των γυναικών
Τρίτη 08.03.2022
Τρίτη 08.03.2022, από Γραφείο Τύπου

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος έδωσε σήμερα το παρών του στην κοινή εκδήλωση των γυναικείων οργανώσεων με σύνθημα ‘’Ο δρόμος προς την ισότητα’’ δηλώνοντας:

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η πολιτεία πρέπει να πάρει συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες στην ουσία να καθιερώνουν την ισότητα των γυναικών, στον εργασιακό χώρο για ίση αμοιβή για την ίδια εργασία που κάνουν με τους άνδρες.
Την ίδια στιγμή πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά και οικονομικά οι εργαζόμενες μητέρες και κυρίως οι μονογονεϊκές οικογένειες.
Θα πρέπει οπωσδήποτε η πολιτεία να πάρει δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της σεξουαλικής βίας σε βάρος των γυναικών στο εργασιακό χώρο και όχι μόνο και τέλος οπωσδήποτε πρέπει να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Νομίζω προς αυτές τις κατευθύνσεις, όλοι μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 8 Μαρτίου 2022

Ανακοινώσεις