Σιζόπουλος και Škoda αντάλλαξαν απόψεις για την ουκρανική κρίση, το μεταναστευτικό και το κυπριακό
Παρασκευή 04.03.2022
Παρασκευή 04.03.2022, από Γραφείο Τύπου

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, και Πρέσβη Σλοβακίας στην Κύπρο Ján Škoda

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρου του κόμματος μαζί με τον Πρέσβη της Σλοβακίας  Ján Škoda με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του στην Κύπρο. Μετά τη συνάντηση ο κ. Škoda ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ για την άψογη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας του στο νησί, αλλά και για τους αγώνες που δίνει η ΕΔΕΚ για τη λύση του κυπριακού. Επιβεβαίωσε ότι η Σλοβακία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ειρήνη και την λύση του κυπριακού.

Ακολούθως ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:
«Θα ήθελα από την πλευρά της ΕΔΕΚ να ευχαριστήσω τον πρέσβη της Σλοβακίας, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο, για τις εξαιρετικές προσπάθειες που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός εποικοδομητικού κλίματος ανάμεσα στα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξεύρεση μίας δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης για το κυπριακό.

Την ίδια στιγμή είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε και κάποιες απόψεις για την κρίση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων σε αυτήν και κυρίως με το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τις προσφυγικές ροές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από την Ουκρανία  αλλά και πώς θα περιορίσουμε τις  ροές των παράνομων οικονομικών μεταναστών που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αυτό που έχουμε συμφωνήσει είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε και με το άτομο που θα τον διαδεχθεί αυτή την ειλικρινή συνεργασία και να οικοδομήσουμε όσο το δυνατό καλύτερες σχέσεις ανάμεσα  στις δύο χώρες μέλη της ΕΕ οι οποίες μπορούμε να διαδραματίσουμε ένα σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται αυτή την στιγμή».   

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 4 Μαρτίου 2022

Ανακοινώσεις