Η Κύπρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν μπορούν οι δρόμοι των πόλεων να μετατρέπονται σε πεδία μαχών λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς των αλλοδαπών, της γκετοποίησης και της ανοχής παραμονής στο νησί παράνομων μεταναστών
Τετάρτη 05.01.2022
Τετάρτη 05.01.2022, από Γραφείο Τύπου

Για ακόμα μια φορά οι καταδικαστέες συμπλοκές μεταξύ των αλλοδαπών αλλά κατά των μελών της αστυνομίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη λήψης μέτρων χθες. Η Κύπρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν μπορούν οι δρόμοι των πόλεων να μετατρέπονται σε πεδία μαχών λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς των αλλοδαπών και της ανοχής παραμονής στο νησί παράνομων μεταναστών.

Την ίδια στιγμή τα χθεσινά επεισόδια, όπως και εκείνα που σημειώθηκαν πριν από μερικούς μήνες στην παλιά Λευκωσία, αποδεικνύουν πως η γκετοποίηση των αλλοδαπών επιφέρει αλυσιδωτές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

Αναμένουμε πως οι αρμόδιες αρχές θα αυστηροποιήσουν τόσο την πολιτική τους έναντι των παράνομων μεταναστών αλλά ταυτόχρονα θα επιταχύνουν τις διαδικασίες επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών και εξέτασης των αιτήσεων πολιτικού ασύλου μόνο από τους δικαιούχους σε σύντομο χρονικό διάστημα.   

Η ΕΔΕΚ έγκαιρα κατέθεσε στην κυβέρνηση προτάσεις για άμεση επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και την γκετοποίησή τους. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να αξιολογήσει τις προτάσεις μας και να προωθήσει άμεσα λύσεις προς άρση φαινομένων όπως τα χθεσινά.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 5 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώσεις