Οφείλουν οι εποπτικές αρχές να δράσουν ώστε οι τράπεζες να έχουν χρεώσεις που να ανταποκρίνεται στις επικρατούσες συνθήκες
Τρίτη 04.01.2022
Τρίτη 04.01.2022, από Γραφείο Τύπου

Είναι θετικό το ότι ο Υπουργός Οικονομικών κάλεσε τις τράπεζες να συμμορφωθούν με το διάταγμα. Την ίδια όμως στιγμή οφείλουν και οι τράπεζες, σε αυτήν ειδικά την περίοδο, να συγκρατήσουν τις χρεώσεις τους. Ταυτόχρονα οι εποπτικές αρχές οφείλουν να ελέγξουν την επικρατούσα κατάσταση στον τραπεζικό τομέα καθώς πλέον μιλούμε για ολιγοπώλιο και για δεσπόζουσα θέση των τραπεζών.
Από τη στιγμή που ο κάθε πολίτης είτε είναι συνταξιούχος είτε όχι, υποχρεούται να κάνει αγορές με πιστωτικές κάρτες, οφείλουν οι εποπτικές αρχές να δράσουν ώστε οι τράπεζες να έχουν χρεώσεις που να ανταποκρίνεται στις επικρατούσες συνθήκες.
Την ίδια στιγμή οι τράπεζες αλλά και οι εποπτικές αρχές πρέπει να προβληματιστούν για τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με αύξηση των καταθέσεων σε τράπεζες στα κατεχόμενα.
Από την στιγμή που ο κύριος στόχος των τραπεζών είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων και η αύξηση των ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών, θα πρέπει και οι ίδιες οι τράπεζες μέσα από τα μέτρα και τις χρεώσεις τους να δίνουν κίνητρα και όχι αντικίνητρα για την χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 4 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώσεις