Η πάλη για νέους αγώνες μέχρι την εκπλήρωση των στόχων μας για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται
Παρασκευή 31.12.2021
Παρασκευή 31.12.2021, από Γραφείο Τύπου

Το 2022 βρίσκει την Κύπρο μας αντιμέτωπη με τις ασύμμετρες απειλές της κατοχικής Τουρκίας, όπου εκτός από τον εποικισμό της Αμμοχώστου, συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εθνικής και φυσικής μας επιβίωσης.

 

Παρά τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας εντός και εκτός κοινοβουλίου, μεγάλη μερίδα του λαού μας εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που άρχισε το 2012-13 και σήμερα επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και της μαζικής εκποίησης περιουσιακών στοιχείων από την πλευρά των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων.

 

Η ΕΔΕΚ πέντε και πλέον δεκαετίες από την ίδρυσή της συνεχίζει άοκνα τον αγώνα της, όπως τον χάραξε ο ιδρυτής της για την:

- Απελευθέρωση της πατρίδας μας, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που θα οδηγεί σε ένα κράτος, έναν λαό, με πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών και πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο.

- Στήριξη με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα τους συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με όσα η ΕΔΕΚ κέρδισε για τους πολίτες κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021.

Η πάλη για νέους αγώνες μέχρι την εκπλήρωση των στόχων μας για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται.

Καλή Χρονιά. Καλούς αγώνες για την πατρίδα μας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 31 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις