Ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πάσχοντες συνανθρώπους μας
Τετάρτη 22.12.2021
Τετάρτη 22.12.2021, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πανδημία, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε:

«Πάντα υπάρχουν ανησυχίες. Τις είχαμε εκφράσει από την αρχή της πανδημίας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, χρειάζεται προγραμματισμός, τα μέτρα να μην είναι αντιφατικά αλλά συμπληρωματικά το ένα με το άλλο. Πάνω από όλα πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να επιδείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα, την ανάλογη συνεργασία, με βασικό στόχο να διασφαλίσουν την δική τους υγεία αλλά και των συγγενικών και αγαπημένων τους προσώπων και συνανθρώπων μας. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι τα ατομικά δικαιώματα δεν περιορίζονται μόνο στον εαυτό μας. Όπως εμείς έχουμε τα δικά μας δικαιώματα, τα έχουν και οι άλλοι. Ως εκ τούτου θα πρέπει να τα σεβαστούμε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίσκεψη του Προέδρου της ΕΔΕΚ στο νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

«Είναι μία καθιερωμένη επίσκεψη της ΕΔΕΚ ως ένδειξη έκφρασης ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Κυρίως ο δημόσιος τομέας της υγείας ο οποίος αποτελεί την ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας, ειδικά τις τελευταίες δύο χρονιές με την πανδημία του κορωνοϊού οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι λειτουργοί υγείας των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι υπεράνθρωπες. Γι’ αυτό και η στήριξη και οι ευχαριστίες μας πρέπει να είναι ακόμα πιο διαφανείς, πιο έντονες και κυρίως να συμπαρασταθούμε σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν».  

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 22 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις