Η ΕΔΕΚ συμπαραστάτης στο έργο που επιτελεί ο ΚΟΑΠ αφού στηρίζει αποτελεσματικά έναν πολύ δύσκολο, ευάλωτο, αλλά ζωτικό τομέα της Κυπριακής Οικονομίας
Παρασκευή 19.11.2021
Παρασκευή 19.11.2021, από Γραφείο Τύπου

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, και Επιτρόπου Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέα Κυπριανού

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, με τον Επίτροπο Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέα Κυπριανού, ο κ. Κυπριανού δήλωσε: 
«Να καλωσορίσω στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών τον κ. Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών έχει ανοικτές τις πόρτες για όλους του πολιτικούς αρχηγούς, όλα τα πολιτικά κόμματα και συζητά μαζί τους προσπάθειες βελτίωσης της στήριξης προς τον αγροτικό μας κόσμο. Σκοπός και στόχος μας, όλων θεωρώ, είναι να πατάξουμε την αστυφιλία, να οδηγήσουμε φυγόκεντρο από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο και κεντρικός πυλώνας αυτής της προσπάθειας είναι η στήριξη και η δημιουργία αν θέλετε αγροτικής οικονομίας.

Έχουμε κάνει πάρα πολλά και με τον Μαρίνο στην Βουλή των Αντιπροσώπων που αφορούν την στήριξη των αγροτών μας, των γεωργών μας και των κτηνοτρόφων μας. Έχω ενημερώσει ότι και στα πλαίσια της νέας αγροτικής πολιτικής 2023 -2027 νέα πολλά προγράμματα θα προκηρυχθούν. Η προγραμματική περίοδος 2014 με 2020 έχει επεκταθεί όπως όλοι γνωρίζουν μέχρι το 2022 και σε αυτό το πλαίσιο ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών θα συνεχίσει να προσπαθεί να πληρώνει έγκαιρα και έγκυρα όλους τους αγρότες.
Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ότι αρχές Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι εκταρικές επιδοτήσεις ως επίσης και οι κεφαλικές επιδοτήσεις αλλά και η νέα στήριξη που εξήγγειλε η κυβέρνηση και αφορά τα αιγοπρόβατα και αυτή θα πληρωθεί αρχές Δεκεμβρίου μαζί με τις κεφαλικές επιδοτήσεις. Τα υπόλοιπα προγράμματα που έχουν αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο είναι στην διαδικασία της ετοιμασίας της βάσης δεδομένων για να μπορέσουμε να πληρώσουμε αμέσως μετά.

Ξανά ευχαριστώ τον Μαρίνο Σιζόπουλο και την ΕΔΕΚ για την εδώ παρουσία τους. Είμαστε δίπλα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε εισηγήσεις, απόψεις, διαφωνίες για να βελτιώσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια που γίνεται για στήριξη του αγροτικού κόσμου για το καλό της πατρίδας μας». 

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο τον Ανδρέα Κυπριανού για αυτή την πολύ λεπτομερή ενημέρωση που μας έχει κάνει και για την ανάπτυξη των νέων πρωτοποριακών προγραμμάτων που ο Οργανισμός θα εφαρμόσει για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του των τελευταίων χρόνων για την έγκαιρη επιδότηση των αγροτών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν και με την πανδημία του κορωνοϊού.
Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε διαβεβαιώσει  τον κ. Κυπριανού και τους συνεργάτες του, ότι θα είμαστε συμπαραστάτες στο έργο που επιτελούν. Στη Βουλή στο βαθμό που μπορούμε εμείς θα συμβάλουμε στο να βελτιωθούν οι συνθήκες οι οποίες επιδιώκουν με την ψήφιση και τη βελτίωση ενδεχομένως νέων νομοθεσιών που θα διέπουν την λειτουργία του Οργανισμού. Για ακόμα μια φορά θέλω να σας ευχαριστήσω. Να σας ευχηθώ κάθε καλό.
Το πιο σημαντικό είναι ότι στηρίζετε αποτελεσματικά έναν πολύ δύσκολο, έναν πολύ ευάλωτο, αλλά ζωτικό τομέα της Κυπριακής Οικονομίας».Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 19 Νοεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις