Διαδικτυακή συνάντηση για την 20η επέτειο της ίδρυσης του ICAPP
Δευτέρα 08.11.2021
Δευτέρα 08.11.2021, από Γραφείο Τύπου

Σήμερα το πρωί, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση των προοδευτικών ασιατικών κομμάτων που είναι μέλη της οργάνωσης ICAPP. Η συνάντηση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της 20ης επετείου της ίδρυσης του οργανισμού, που έχει ως κύριο στόχο την ενεργή πολιτική δράση, ώστε να ενδυναμώνεται η φωνή των μελών του, σε θέματα που αφορούν την περιοχή αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην τελετή, τιμήθηκε ο ιδρυτής του ICAPP Hon. Jose de Venecia από τις Φιλιππίνες. Χαιρετισμούς απηύθυναν ηγέτες χωρών και κομμάτων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μίλησαν, εκ μέρους της Προεδρίας του ICAPP διακεκριμένοι πολιτικοί, τονίζοντας την σημασία της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής, όπως και για τη διατήρηση της ειρήνης στον κόσμο. Στο ICAPP συμμετείχαν κόμματα, από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, η Καμπότια, ο Λίβανος, η Μαλαισία και σχεδόν το σύνολο των Ασιατικών χωρών. Στη σημερινή σύνοδο, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ εκπροσώπησε η Αναπλ. Πρόεδρος Μαρία Βασιλειάδου.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 8 Νοεμβρίου 2021
 
 
 

Ανακοινώσεις