Στόχος της ΕΔΕΚ και των προτάσεών της είναι να εξασφαλίσει αυτό που προνοεί η φιλοσοφία του ΓεΣΥ αλλά σήμερα παραβιάζεται: την ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου
Τετάρτη 03.11.2021
Τετάρτη 03.11.2021, από Γραφείο Τύπου

Με την μέχρι σήμερα εφαρμογή του ΓεΣΥ επιβεβαιώνεται πως η φιλοσοφία του ΓεΣΥ όχι μόνο παραβιάζεται αλλά ταυτόχρονα επιχειρείται η εισαγωγή του πολυασφαλιστικού συστήματος από την πίσω πόρτα.  

  • Στόχος της ΕΔΕΚ και των προτάσεών της είναι:Να εξασφαλίσει αυτό που προνοεί η φιλοσοφία του ΓεΣΥ αλλά σήμερα παραβιάζεται: την ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου.
  • Την έμπρακτη και σωστή υλοποίηση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ και όχι της διαιώνισης της αλλοίωσής της.
  • Να εξασφαλίσει το δικαίωμα του ασθενή που εισφέρει στο ΓεΣΥ να απολαμβάνει από το ΓεΣΥ ποιοτική περίθαλψη και όποιες υπηρεσίες αυτός θέλει κατά τρόπο ελεύθερο.
  • Να υπάρχει σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και όχι διασπάθιση.
  • Να εξαφανιστούν οι λίστες αναμονής που δυστυχώς έχουν επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα και να προχωρήσει, επιτέλους, η αναδιοργάνωση και η ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας ώστε να αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο της σωστής εφαρμογής του ΓεΣΥ και της προσπάθειας για βελτίωσή του με βασικό στόχο την ποιοτική προσφορά υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξασφαλίζουν με άλλους τρόπους.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 3 Νοεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις