Καταθέσαμε προτάσεις και απόψεις για να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον τομέα της υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες μας
Πέμπτη 21.10.2021
Πέμπτη 21.10.2021, από Γραφείο Τύπου

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου και Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα

Μετά από τη σημερινή συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και ο Υπουργός Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλας δήλωσε:
 
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να έχω συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο και αντιπροσωπία της ΕΔΕΚ. Άκουσα προσεκτικά τις εισηγήσεις τους που αφορούν την βελτίωση των νοσοκομείων μας, του ΟΑΥ, έχουμε καταγράψει τις ανησυχίες τους και θα τις μελετήσουμε προσεκτικά και θα επανέλθουμε κοντά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την αντιπροσωπία για αυτή την συνάντηση και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία στο μέλλον. Σας ευχαριστώ».
  
Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε:
 
«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας και την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου για αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχαμε σήμερα. Από την πλευρά μας καταθέσαμε κάποιες συγκεκριμένες απόψεις και εισηγήσεις για το πώς κατά την άποψη μας μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το ΓεΣΥ,  η εφαρμογή του. Πώς θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν τα δημόσια νοσηλευτήρια για να μπορέσει να αναβαθμιστεί ποιοτικά η προσφερόμενη περίθαλψη προς τους πολίτες αλλά και την ίδια στιγμή το πώς θα αποφύγουμε περιττά έξοδα τα οποία ενδεχομένως θα επιβαρύνουν το σύστημα και θα μετακυληστούν  ως ενδεχόμενη φορολογία προς τους πολίτες, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτήν ειδικά την περίοδο όπου η οικονομική κρίση πλήττει σε μεγάλο βαθμό πλατιά στρώματα της κυπριακής κοινωνίας.
 
Επίσης από την πλευρά μας καταθέσαμε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Υπουργό και στην Γενική Διευθύντρια για το πώς θα μπορούσε να συνυπάρξει ο Πανεπιστημιακός και ο Δημόσιος Κρατικός τομέας στα δημόσια νοσηλευτήρια και αυτά προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης ποιοτικά της προσφερόμενης περίθαλψης στους πολίτες χωρίς την ίδια στιγμή να δημιουργούνται οποιεσδήποτε επιπλοκές και οποιαδήποτε προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν αρνητικές συνέπειες. Για ακόμη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό και θα ήθελα να τον διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία στο πλαίσιο ακριβώς του πώς μπορούμε να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον τομέα της υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες μας. Ευχαριστώ κ. Υπουργέ».
 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Οκτωβρίου 2021 

Ανακοινώσεις