Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του ΡΙΚ έναντι της ΕΔΕΚ
Πέμπτη 14.10.2021
Πέμπτη 14.10.2021, από Γραφείο Τύπου

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καταγγέλλει δημόσια την απαράδεκτη συμπεριφορά του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του ΡΙΚ έναντι του κινήματος.

Όπως είναι γνωστό τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν στη διάθεσή τους ετησίως δύο ωριαίες εκπομπές για να παρουσιάσουν τα θέματα τα οποία τα ίδια αποφασίζουν σε ημερομηνία που επίσης τα ίδια θα καθορίσουν.

Αυτό το δικαίωμα αποστερήθηκε από την ΕΔΕΚ με απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος για προκαθορισμένη εκπομπή που θα πραγματοποιείτο σήμερα, 14/10/2021, με την αιτιολογία ότι το Ίδρυμα δεν θέλει να εμπλακεί σε ζητήματα που αφορούν τις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΕΔΕΚ ενόψει του Συνεδρίου της 24ης  Οκτωβρίου. Αυτό, παρά το γεγονός ότι υπήρξε διαβεβαίωση ότι πρόθεση ήταν να ΜΗΝ υπάρχει καμία αναφορά στα θέματα του Συνεδρίου, αλλά ότι η εκπομπή θα κάλυπτε ζητήματα που έχουν σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, τα θέματα του ΓεΣΥ και θέματα εσωτερικής επικαιρότητας. Αυτό εξάλλου θα μπορούσε να εξασφαλιστεί κατά τρόπο απόλυτο δεδομένου ότι τις ερωτήσεις θα τις υπέβαλλε δημοσιογράφος του Ιδρύματος.

Την ίδια στιγμή όμως είναι σχήμα οξύμωρο ενώ με αυτή την αιτιολογία έχουν απορρίψει την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκπομπής, το ίδιο το Δ.Σ. αντιπρότεινε η εκπομπή να παραχωρηθεί για τη διεξαγωγή debate των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΔΕΚ!

Το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία εκλογικού Συνεδρίου δεν σημαίνει ότι τα δικαιώματα του κόμματος καταστρατηγούνται, ότι μπορεί το Δ.Σ. του ΡΙΚ να καθορίσει το θεματολόγιο της εκπομπής που παρέχεται στο κόμμα, αλλά ούτε και σημαίνει ότι η σημερινή ηγεσία του κόμματος παύει να υπάρχει και να ασκεί τα καθήκοντα της μέχρι και την ολοκλήρωση του Συνεδρίου.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΡΙΚ συμπεριφέρεται μεροληπτικά έναντι της ΕΔΕΚ. Το γεγονός ότι στο παρελθόν αποφύγαμε να καταγγείλουμε αυτή την συμπεριφορά δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να την ανεχόμαστε.  

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 14 Οκτωβρίου 2021

Ανακοινώσεις