Να ολοκληρωθεί το συντομότερο η ψήφιση των νομοσχεδίων για την Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά για να μπορέσουν να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πολιτών έναντι των θεσμών και έναντι της κυπριακής πολιτείας
Παρασκευή 17.09.2021
Παρασκευή 17.09.2021, από Γραφείο Τύπου

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την Υπουργό Δικαιοσύνης, η κ. Δράκου δήλωσε:


«Σε συνέχιση του κύκλου επαφών που έχω με τις πολιτικές δυνάμεις για τα δύο πολύ σοβαρά θέματα, της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και του νομικού πλαισίου κατά της διαφθοράς, είχα σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση μαζί με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΔΕΚ που ασχολούνται με τα δύο θέματα. Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε διάφορες πτυχές των νομοσχεδίων, να ακούσω τις απόψεις, να ακούσω τις οποιεσδήποτε ανησυχίες που έχει το κόμμα της ΕΔΕΚ και να προχωρήσουμε σε ότι αφορά τον κοινό στόχο που συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό το σημείο, ότι δηλαδή η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης πρέπει και οφείλουμε να την ολοκληρώσουμε και το ίδιο σε ότι αφορά το θέμα της διαφθοράς. Συνεπώς όπως έχω επανειλημμένα πει εφόσον ο στόχος είναι κοινός πιστεύω πως με καλή θέληση και συναινετική προσέγγιση θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και θα οδηγήσουμε τα δύο νομοσχέδια έγκαιρα για ψήφιση στην Βουλή, δίνοντας στην κοινωνία αυτό που απαιτεί.  

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε σήμερα».  
Ακολούθως ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:
 
«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Υπουργό και τους συνεργάτες της για αυτήν την ομολογούμενως πολύ εποικοδομητική συνάντηση, όπου είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για δύο πάρα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Το ένα είναι η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια όπως έχουμε τονίσει από την πλευρά της ΕΔΕΚ, να συμβάλουμε εποικοδομητικά ώστε να μπορεί να αποδίδεται η δικαιοσύνη στον συντομότερο δυνατό χρόνο και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια για τον τρόπο λειτουργίας της έτσι ώστε να μην αφήνει καμία αμφισβήτηση ή καμία αμφιβολία στους πολίτες. Για να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών κατά τρόπο αναντίλεκτο και απόλυτο.
 
Το δεύτερο ομολογουμένως θεωρώ ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το θέμα της διαφθοράς είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί έντονα την Κυπριακή κοινωνία και δημιουργεί "παράπλευρες απώλειες" με απαξίωση θεσμών αλλά και ενδεχομένως ολόκληρης μας της κρατικής μας υπόστασης με πρόσφατα παραδείγματα όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και έχουν αναφερθεί στην δημοσιότητα πάρα πολλές φορές για αυτόν ακριβώς τον λόγο ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις.
 
Θεωρούμε ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν η ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψήφισης των νομοσχεδίων να γίνει για να μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή και να μπορέσουν έτσι με αυτόν τον τρόπο να αποκαταστήσουμε και την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πολιτών έναντι των θεσμών και έναντι της κυπριακής πολιτείας. Είμαστε στην διάθεσή σας κ. Υπουργέ για οτιδήποτε θέλετε εποικοδομητικά να συμβάλουμε σε αυτήν την προσπάθεια. Σας ευχαριστώ».   

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 17 Σεπτεμβρίου 2021  
 

 

 

Ανακοινώσεις