Να τερματιστεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Βρετανών στα Ηνωμένα Έθνη για την διαμόρφωση αποφάσεων, ψηφισμάτων και εκθέσεων για το κυπριακό και να προχωρήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των Βρετανικών Βάσεων
Κυριακή 12.09.2021
Κυριακή 12.09.2021, από Γραφείο Τύπου

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για τη συνέντευξη του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή Στήβεν Λίλι, στην εφημερίδα «Καθημερινή»

 

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ο υπονομευτικός ρόλος των Βρετανών σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου στην ουσία και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο επιχειρούν να κατοχυρώσουν ως πολιτικό κεκτημένο στο κατοχικό καθεστώς την κυριαρχική ισότητα. Κάτι το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο που ως ΕΔΕΚ στο Εθνικό Συμβούλιο ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς δύο κατευθύνσεις.

 

Η πρώτη κατεύθυνση να τερματιστεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Βρετανών στα Ηνωμένα Έθνη για την διαμόρφωση αποφάσεων, ψηφισμάτων και εκθέσεων για το κυπριακό. Δεδομένης της εμπλοκής τους στο Κυπριακό αλλά και της τεράστιας ευθύνης που έχουν για τη σημερινή κατάσταση.

 

Η δεύτερη κατεύθυνση είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των Βρετανικών Βάσεων από την Κύπρο δεδομένου ότι η παρουσία τους είναι παράνομη, αντισυνταγματική και δεν έχει καμία νομιμοποίηση.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 12 Σεπτεμβρίου 2021

 

 

Ανακοινώσεις