Η υπόθεση Γιαννάκη δεν ολοκληρώνεται με την παραίτησή του. Διεκδικούμε την ψήφιση της πρότασης της ΕΔΕΚ για αποστέρηση των ωφελημάτων των κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα και διαφθορά
Τετάρτη 26.05.2021
Τετάρτη 26.05.2021, από Γραφείο Τύπου

Η υπόθεση του Γ. Γιαννάκη προκαλεί την δυσαρέσκεια, την απογοήτευση αλλά και την έκπληξή μας αφού ενώ τα εν λόγω έγγραφα κατατέθηκαν πριν από 15 και πλέον χρόνια ουδείς «είδε», ουδείς «ήξερε» για το ότι ήταν πλαστά.


Είναι αυταπόδεικτο πως η όλη υπόθεση δεν ολοκληρώνεται με την παραίτηση του Γ. Γιαννάκη αλλά χρειάζεται να εξεταστεί ποιοι παρέλαβαν και ποιοι έκριναν τα εν λόγω έγγραφα ως ικανοποιητικά.
Αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στις δέουσες έρευνες ώστε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν. Θυμίζουμε πως εκκρεμεί η πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για αποστέρηση των ωφελημάτων των κρατικών αξιωματούχων εάν αποδειχθεί η εμπλοκή τους σε σκάνδαλα και διαφθορά. Η άμεση ψήφιση της πρότασής μας θα συμβάλει στην πάταξη τέτοιων φαινομένων αλλά και στην μη διασπάθιση των δημοσίων πόρων και των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 26 Μαΐου 2021

Ανακοινώσεις