Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τον πολίτη, για τον εργαζόμενο, με στόχο να Αλλάξει Κάτι, ώστε να φτάσουμε στην πλήρη επίτευξη της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης
Σάββατο 01.05.2021
Σάββατο 01.05.2021, από Γραφείο Τύπου

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα θύμησης των δικαιωμάτων που με αίμα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι μετά από τις πολύνεκρες και δυναμικές εξεγέρσεις τους στα τέλη του 19ου αιώνα, με προεξάρχουσα εκείνη στο Σικάγο.

Δυστυχώς στην Κύπρο λόγω της οικονομικής κρίσης του 2012-2013 αλλά και των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που με την έναρξη της πανδημίας η ΕΔΕΚ υπήρξε το πρώτο κόμμα που έγκαιρα, ήδη από τα μέσα Μαρτίου 2020, που πρότεινε στην κυβέρνηση στοχευμένα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να μην οδηγηθούν στην χρεοκοπία, να μην αυξηθεί η ανεργία και να μην γίνουν μειώσεις μισθών.

Για τους εργαζόμενους η ΕΔΕΚ διεκδίκησε και πέτυχε κατά την ψήφιση του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 τα πιο κάτω:

  1. Καθορισμός κατώτατης σύνταξης τα 710 ευρώ για ένα άτομο και στα 1210 ευρώ για δύο άτομα.
  2. Παραχώρηση σύνταξης στα 63 σε εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς την αποκοπή του 12%.
  3. Επιδότηση των εργαζόμενων μητέρων για την φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η ΕΔΕΚ συνεχίζει τον αγώνα της για διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Συνεχίζει να διεκδικεί για τον πολίτη, για τον εργαζόμενο, με στόχο να Αλλάξει Κάτι ώστε να φτάσουμε στην πλήρη επίτευξη της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 1 Μαΐου 2021

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 30.04.2021