Καλό Πάσχα και Καλή Λευτεριά!
Παρασκευή 30.04.2021
Παρασκευή 30.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Το φετινό Πάσχα το περνάμε και φέτος κάτω από αλλιώτικες συνθήκες.  

Για ακόμα μια χρονιά το γιορτάζουμε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, μη μπορώντας να επαναλάβουμε τις παραδόσεις αιώνων που η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης επιβάλλει.  

Μαζί με αυτά προστίθεται και η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς που αυτή την φορά κορυφώθηκε στην πρόσφατη Πενταμερή Διάσκεψη και δυστυχώς χωρίς να αποδοθούν στην Τουρκία οι ευθύνες για την επαναλαμβανόμενη προκλητική της συμπεριφορά.  

Παρά τις δύσκολες και ιδιάζουσες συνθήκες που βιώνουμε, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης και του Πάσχα παραμένει ισχυρό  και αλληλένδετο με την συνεχή μας πάλη για λύτρωση και Ανάσταση.  

Για ακόμα μια χρονιά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι δίπλα στους ασθενείς που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. 

Παραμένουμε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη δική μας έμπρακτη συνδρομή για να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση.  

Η ΕΔΕΚ, ως το μοναδικό κόμμα που αγωνίστηκε για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζει άοκνα τον αγώνα της για Λευτεριά της πατρίδας μας.  

Είναι ασύμμετρες οι απειλές του τουρκικού επεκτατισμού. Είναι όμως εξίσου δυνατή η δική μας θέληση για δικαιοσύνη. Μέχρι να περπατήσουμε λεύτεροι στον ελεύθερο Πενταδάκτυλο, δηλώνουμε «παρών». 

Καλό Πάσχα και Καλή Λευτεριά! 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 2 Μαΐου 2021 

Ανακοινώσεις