Στήριξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας μέσα από προγράμματα επιδότησης και άμεσης ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού προγράμματος
Δευτέρα 19.04.2021
Δευτέρα 19.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΠΑΣΥΞΕ συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρη Λοϊζίδη. Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Χάρης Λοϊζίδης δήλωσε:

«Είχαμε σήμερα μία πάρα πολύ καλή συνάντηση, παραγωγική, εποικοδομητική. Συζητήσαμε μαζί με τον αγαπητό μας φίλο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον κ. Σιζόπουλο, τα θέματα που απασχολούν σήμερα την τουριστική βιομηχανία, ιδίως ενόψει της διαχείρισης της πανδημίας και της οικονομικής δυσχέρειας που έχει κτυπήσει για τα καλά τον κλάδο τον δικό μας. Νομίζω ότι υπήρχε αρκετή σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Οι εισηγήσεις που έχει καταθέσει και η ΕΔΕΚ μας βρίσκουν σε πάρα πολλά σημεία απόλυτα σύμφωνους και ευελπιστούμε ότι μέσα και από τη συμμετοχή της ΕΔΕΚ στις κοινοβουλευτικές διεργασίες θα εξευρεθεί και η λύση για το καυτό θέμα των κρατικών εγγυήσεων, κάτι που μας απασχολεί εδώ και πάρα πολλή καιρό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ κ. Πρόεδρε, να είστε πάντα καλά και θα συνεχίσουμε τον διάλογο μαζί σας».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε:

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Λοϊζίδη και τους συνεργάτες του γι’ αυτή την όντως άκρως εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχαμε. Γιατί όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται η οικονομική βιωσιμότητα και προοπτική της πατρίδας μας σε πολύ μεγάλο βαθμό, μετά από την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει κυρίως η πανδημία του κορωνοϊού, στηρίζεται στην τουριστική βιομηχανία, μεγάλο κομμάτι της οποίας είναι η ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ως εκ τούτου σε πλαίσιο εποικοδομητικής συνέργειας, με ορθολογικές παρεμβάσεις και προτάσεις, από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέλουμε να στηρίξουμε την ξενοδοχειακή βιομηχανία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβει αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας.

Έτσι ως ΕΔΕΚ καταθέσαμε τις δικές μας απόψεις για:

  • Το πώς θα πρέπει να στηριχθεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, είτε των κρατικών εγγυήσεων είτε άλλα προγράμματα απευθείας επιδότησης από πλευράς του κράτους.
  • Πώς επίσης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το εμβολιαστικό πρόγραμμα για να μπορέσει η Κύπρος να καταστεί ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός αλλά και την προτεραιότητα που θα έπρεπε να είχε δοθεί στην ξενοδοχειακή βιομηχανία όσον αφορά τους εμβολιασμούς για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις αναγκαίες και απαραίτητες συνθήκες που να δίνουν στους ξένους τουρίστες το αίσθημα της πραγματικής ασφάλειας για να μπορούν να επισκεφθούν την πατρίδα μας.

Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τον κ. Λοϊζίδη και τους συνεργάτες του και τον ΠΑΣΥΞΕ είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε θετικά και εποικοδομητικά να στηρίζουμε κάθε θετική παρέμβαση προς την κατεύθυνση και της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας αλλά γενικά και της οικονομίας της πατρίδας μας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και νομίζω θα συνεχίσουμε αυτή την εποικοδομητική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων προς όφελος του συνόλου».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 19 Απριλίου 2021  

Ανακοινώσεις