Η ΕΔΕΚ συνεχίζει τις προσπάθειές της για αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του αγώνα της για εθνική, θρησκευτική και φυσική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού
Παρασκευή 16.04.2021
Παρασκευή 16.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και του Υπουργού Παιδείας. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου δήλωσε: 

 

«Είχαμε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον  κύριο Μαρίνο Σιζόπουλο και με συνεργάτες του και θέλω να τον ευχαριστήσω για την συνάντηση αυτή. Υπήρξε η ευκαιρία και έγινε μια ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, για την διοργάνωση των μέτρων προστασίας στο υπόλοιπο που απομένει, αλλά και για τις διαδικασίες των εξετάσεων.  

 

Έχουν γίνει εισηγήσεις από την πλευρά της ΕΔΕΚ και για τις φετινές παγκύπριες εξετάσεις αλλά και γενικότερα για την λειτουργία των σχολείων και των λυκείων και των γυμνασίων και της τεχνικής εκπαίδευσης και γενικότερα της εκπαίδευσης.  

 

Θέλω να τον ευχαριστήσω και για τις εισηγήσεις και για την ανταλλαγή απόψεων που είχαμε, όπως και για άλλα θέματα τα οποία έχουν παρουσιαστεί από την πλευρά της ΕΔΕΚ που πράγματι από την δική μας πλευρά υλοποιούν την αρχή ότι είναι πάντα χρήσιμο να έχουμε διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και να μπορούμε να κάνουμε σύνθεση.  

 

Ευχαριστώ τον κύριο Σιζόπουλο και βεβαίως παραμένουμε πάντοτε σε επικοινωνία για να παρακολουθούμε και τις εξελίξεις και την υλοποίηση κάποιων εισηγήσεων που υιοθετούνται».        

Ακολούθως ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε: 

«Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Προδρόμου γι’ αυτή τη συνάντηση. Είναι νομίζω κατανοητό ότι ο τομέας της Παιδείας έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, με τα όσα υποχρεωτικά πια έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι μαθητές και κυρίως οι μαθητές της Γ’ λυκείου ενόψει των εξετάσεων και της παραπέρα πορείας τους στην Ανώτερη και Ανώτατη εκπαίδευση.  

Από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει κάποιες απόψεις, κάποιες εισηγήσεις στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συνέργειας για να βοηθήσουμε ακριβώς το Υπουργείο και να εμπλουτίσουμε τις σκέψεις και τις επιλογές τους και νομίζω ότι βρήκαμε μια σημαντική κατανόηση από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι, οι προτάσεις μας θα βοηθήσουν, στο πως θα διαχειρισθεί το Υπουργείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. 

Με αυτή την ευκαιρία επίσης μετέφερα και μια παράκληση από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Πενταμελούς Οικογένειας, για το θέμα της εξαίρεσης παιδιών, αυτών των οικογενειών από την καταβολή των 25 ευρώ ανά μάθημα στις εξετάσεις που θα γίνουν αλλά στη βάση οικονομικών κριτηρίων, έτσι ώστε να βοηθηθούν, αυτές οι οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Κύριε Υπουργέ εγώ θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω για ακόμα μια φορά ότι από την πλευρά τη δική μας θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική στάση, με απόψεις και εισηγήσεις με βασικό ακριβώς στόχο να αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε το επίπεδο της κυπριακής εκπαίδευσης, που το θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι του αγώνα και της προσπάθειας για εθνική, για θρησκευτική και για φυσική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 16 Απριλίου 2021 

Ανακοινώσεις