Η ΕΔΕΚ ενισχύει τις προσπάθειες της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κυνηγίου για ευαισθητοποίηση για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας και της οικολογικής ανάπτυξης
Δευτέρα 12.04.2021
Δευτέρα 12.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και του Προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κυνηγίου. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυνηγίου, Ηλίας Πεκρής, δήλωσε: 

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΔΕΚ και τον Πρόεδρο της που δέχτηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας για να γνωρίσει την νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας. Η σημερινή συνάντηση έγινε στα πλαίσια όλων των συναντήσεων που κάναμε από την ημέρα εκλογής του νέου συμβουλίου με όλα τα κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που εμπλέκονται για να γνωρίζουν ποιοι είμαστε πλέον στην Ομοσπονδία, τις θέσεις μας και τα πλάνα που έχουμε για τα μελλοντικά βήματα της Ομοσπονδίας.   

Η συνάντηση μας σήμερα ήταν σε ένα εξαιρετικό κλίμα με τον Πρόεδρο και τα μέλη που παρουσιάστηκαν. Στο τέλος της ημέρας έχουμε συμφωνήσει ότι σε τομείς για τους οποίους είναι ευαίσθητοι οι κυνηγοί μας και η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου η ΕΔΕΚ και ο Πρόεδρος θα μας στηρίξουν αν και εφόσον παρουσιάσουμε τις θέσεις μας μέσα σε λογικά πλαίσια και χωρίς να επιβαρύνουμε οποιοδήποτε άλλο μέλος της κοινωνίας μας».   

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα υπάρξει οποιοδήποτε κομματική συνεργασία ο Ηλίας Πεκρής απάντησε:  

«Όχι, η Ομοσπονδία ήταν είναι και θα παραμείνει υπερκομματική και αχρωμάτιστη. Η συνάντηση μας σήμερα ήταν ακριβώς στα πλαίσια γνωριμίας όπως έγινε και με άλλα κόμματα τις προηγούμενες εβδομάδες και προηγούμενους μήνες. Δεν είμαστε Ομοσπονδία η οποία θέλει να λάβει μέρος στον προεκλογικό αγώνα που γίνεται σήμερα ούτε σε εκλογικές και προεκλογικές διαμάχες. Θα στηρίξουμε σαν Ομοσπονδία όλους τους φίλους της Ομοσπονδίας από οποιοδήποτε κόμμα και να προέρχονται και θα ευχηθούμε σε όλους Καλή Επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.   

Αυτή είναι η θέση μας και ξεκαθαρίζω και υπογραμμίζω ότι ουδεμία σχέση έχουμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα».   

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιο ήταν το βασικό πρόβλημα που συζήτησαν με τον κ. Σιζόπουλο ο Ηλίας Πεκρης απάντησε:  

«Είναι πάρα πολλές οι ευαισθησίες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού και των κυνηγών μας. Μεταξύ άλλων είναι οι εξελίξεις που αφορούν τα θέματα της μεμονωμένης κατοικίας αλλά και τα φωτοβολταϊκά πάρκα που εξελίσσονται ανά το Παγκύπριο καταστρέφοντας βιοτόπους και πολλές φορές καταστρέφοντας δάση και δέντρα. Είμαστε πάρα πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα και ζητήσαμε την βοήθεια του κόμματος και ελπίζουμε ότι θα την έχουμε τουλάχιστό στο βαθμό που η θέση μας έχει λογική ανταπόκριση για να καλύψει το περιβάλλον και τους βιοτόπους μας».  

Ακολούθως ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:  

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυνηγών για αυτήν την πρώτη ενημερωτική μας συνάντηση, όμως δράττοντας την ευκαιρία είχαμε επίσης να συζητήσουμε και διάφορα θέματα τα οποία μας απασχολούν και έχουν σχέση με τους κυνηγούς.   

Κυρίως όπως ήδη αναφέρθηκε τα προβλήματα τα οποία ήδη θέλουν να συμβάλουν στην επίλυση τους, τα θέματα του περιβάλλοντος και κυρίως από την πλευρά της ΕΔΕΚ το να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνδρομή και ευαισθητοποίηση, που την βλέπουμε να υπάρχει από πλευράς της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυνηγών για θέματα που έχουν σχέση με την προστασία της φύσης και της άγριας πανίδας της πατρίδας μας. Κυρίως στα θέματα της μεγάλης και της θετικής τους συμβολής στα θέματα της καταπολέμησης και της πρόληψης των πυρκαγιών. Καθώς επίσης και τα θέματα που έχουν σχέση με την διαχείριση των κυνηγετικών σκύλων που βρίσκονται κάτω από την ευθύνη και την εποπτεία τους.  

Για ακόμα μια φορά εγώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συνδρομή στις προσπάθειες τους στην βάση των βασικών αρχών όπως τονίσαμε προηγουμένως δηλαδή: την διατήρηση, ανάπτυξη και προστασία της φύσης, την δυνατότητα σωστής ανάπτυξης του κυνηγετικού μοντέλου, αν  μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, αλλά και το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην οικολογική ανάπτυξη, στην προστασία πάντοτε με μέτρο και με σύνεση». 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 12 Απριλίου 2021   

 

 

 

 

Ανακοινώσεις