Αυτοί που μας κατηγορούσαν για όσα διεκδικήσαμε και πετύχαμε κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, επιχειρούν για προεκλογικούς σκοπούς να τα οικειοποιηθούν
Σάββατο 03.04.2021
Σάββατο 03.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ σταθερά και με συνέπεια προσπαθεί να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Αυτό έπραξε και κατά την ψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού. 

Σήμερα διαπιστώνουμε πως για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων αυτοί που μας κατηγορούσαν για όσα πετύχαμε υπέρ των πολιτών, επιχειρούν τώρα να οικειοποιηθούν τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας, όπως για παράδειγμα:  

 

  • Τα θέματα εφαρμογής κατώτατου μισθού 
  • Της αύξησης της επιδότησης απόκτησης κατοικίας στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές 
  • Τη σύσταση ειδικού τμήματος στο δικαστήριο για επίλυση χρηματοοικονομικών διαφορών με τράπεζες 
  • Τα θέματα των εκποιήσεων. 
     

Ο τερματισμός της αποκοπής του 12% στο 63ο έτος σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι κάτι που η ΕΔΕΚ διεκδίκησε και πέτυχε να τεθεί για συζήτηση και να γίνει αποδεκτό από την πλευρά της κυβέρνησης αφού προηγηθεί και σχετική αναλογιστική μελέτη. 

 

Και αυτή η πρόταση επιχειρείται να οικειοποιηθεί από αυτούς που το 2012, ως κυβέρνηση, με δική τους πρόταση, επιβλήθηκε.  

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή η παραποίηση των δεδομένων και η οικειοποίηση από τρίτους κοινωνικών μέτρων τα οποία επιτεύχθηκαν με διεκδικητικότητα και αποφασιστικότητα υπέρ των πολιτών.  

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 3 Απριλίου 2021 

 

 

 

Ανακοινώσεις