ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. Κίνητρα για τις πολύτεκνες οικογένειες
Δευτέρα 07.01.2019
Δευτέρα 07.01.2019, από Γραφείο Τύπου

Δείτε τις δηλώσεις εδώ:

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλου με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να έχουμε μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με την οργάνωση των πολύτεκνων οικογενειών. Και ήταν κοινή διαπίστωση ότι η υπογεννητικότητα σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέματα τα οποία η κυπριακή κοινωνία δια μέσω των συντεταγμένων της οργάνων, κυρίως της Κυβέρνησης αλλά και της Βουλής, να προχωρήσουν στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο με το προεδρείο της οργάνωσης πολυτέκνων είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για το πως ακριβώς μπορούμε πρακτικά να στηρίξουμε τις πολύτεκνες οικογένειες και κυρίως να δημιουργήσουμε συνθήκες δημιουργίας και νέων πολύτεκνων οικογενειών.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, από την πλευρά της ΕΔΕΚ αυτό το οποίο έχουμε δώσει ως υπόσχεση είναι την επαναφορά της πρότασής μας για επιδότηση της απόκτησης του τρίτου παιδιού, την ίδια στιγμή την άσκηση περαιτέρω πιέσεων για τη δημιουργία συνθηκών για υποδομές που να μπορούν ακριβώς οι μητέρες να εμπιστευτούν  τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους έτσι ώστε να μπορέσουν να απασχοληθούν χωρίς προβλήματα στον εργασιακό τομέα, τα θέματα της επαναξιολόγησης επιδομάτων κυρίως για τα τέκνα των πολύτεκνων οικογενειών και κυρίως για τους φοιτητές. Επίσης και ένα καινούργιο αίτημα το οποίο σύντομα θα απασχολήσει την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής καθότι τώρα κατατίθεται στη Βουλή που αφορά ένα ειδικό επίδομα για τους στρατιώτες που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες. Αυτόν τον διάλογο θα τον συνεχίσουμε, πάντοτε μέσα στο ίδιο εποικοδομητικό κλίμα και με παρεμβάσεις οι οποίες από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα γίνονται τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε κοινοβουλευτικό με κύριο ακριβώς στόχο την ενίσχυση αυτών των θετικών προτάσεων που έχει η οργάνωση των πολυτέκνων. Γιατί όπως τόνισα και στην αρχή όταν η υπογεννητικότητα αποτελεί σήμερα ένα τεράστιο εθνικό θέμα για την πατρίδα μας, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν γείτονα που παρουσιάζει υπεργεννητικότητα, μία από τις άμεσες δικές μας απαντήσεις θα είναι η διατήρηση της γεννητικότητας και του ελληνικού πληθυσμού σε ικανοποιητικό επίπεδο έτσι ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε και μια δημοκρατική, δίκαιη και λειτουργική λύση στο πρόβλημά μας. Για ακόμα μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της οργάνωσης πολυτέκνων για την εποικοδομητική συνάντηση και κυρίως για τις πολύ θετικές και εποικοδομητικές προτάσεις τις οποίες είχαν να μας παρουσιάσουν».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων δήλωσε:

«Είχαμε σήμερα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο για τα θέματα των πολυτέκνων. Ο πρόεδρος αμέσως αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του δημογραφικού προβλήματος διότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στο παραπέντε αλλά στο και πέντε. Επομένως αυτά τα πράγματα που είχε αναφέρει προηγουμένως και ο Πρόεδρος είναι όλα αυτά τα πράγματα όλα αυτά τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στις υφιστάμενες πολύτεκνες οικογένειες αλλά και σε κάποιες άλλες οικογένειες οι οποίες θέλουν να γίνουν πολύτεκνες για να μπορέσει αυτός ο τόπος να επιβιώσει».

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 7 Ιανουαρίου 2019

Ανακοινώσεις