ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ PHANTOM – ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ
Τρίτη 31.01.2023
Τρίτη 31.01.2023, από Γραφείο Τύπου

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΔΕΚ εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, του οποίου ήταν συγκυβερνήτης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Συμμετέχουμε στο πένθος, εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας, στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ιδιαίτερα στην οικογένεια και τους οικείους του Υποσμηναγού Τουρούτσικα.

Μοιραζόμαστε την αγωνία για την τύχη του κυβερνήτη του αεροσκάφους, σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ευχόμενοι ολόψυχα να εντοπιστεί σώος και αβλαβής από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης.

Το τραγικό αυτό γεγονός, που συνέπεσε περίπου χρονικά με την επέτειο των γεγονότων των Ιμίων, όταν έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του ελικοπτέρου τους, ο υποπλοίαρχος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Γιαλοψός, υπενθυμίζει σε μας τις τιμές που οφείλουμε να αποδίδουμε σε αυτούς που καθημερινά φυλάνε Θερμοπύλες, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους για το καθήκον.

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 31 Ιανουαρίου 2023

Ανακοινώσεις