Διακήρυξη Κ. Σ. ΕΔΕΚ για δολοφονίες Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού
Πέμπτη 11.08.2022
Πέμπτη 11.08.2022, από Γραφείο Τύπου

Ο Τάσος Ισαάκ δολοφονήθηκε στις 11 Αυγούστου 1996 από τους Τούρκους εθνικιστές γκρίζους λύκους και αστυνομικούς του ψευδοκράτους επειδή θέλησε να διαδηλώσει υπέρ της ελευθερίας και της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων. Τη μέρα της κηδείας του και κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας για τη δολοφονία, εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο Σολωμός Σολωμού ο οποίος ανέβηκε σε ιστό με σκοπό να κατεβάσει την τουρκική σημαία.
Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις τόσο της ΕΔΕΚ, οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού παραμένουν ελεύθεροι.  Οι Ερχάν Αρικλί και Κενάν Ακίν παραμένουν ατιμώρητοι για το έγκλημα που διέπραξαν.
Παρόλο που πέρασαν 26 χρόνια, η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει ανεκπλήρωτα οφειλόμενα χρέη έναντι της θυσίας τους. Οφείλει να προωθήσει τις διαδικασίες για σύλληψη των δολοφόνων και να προχωρήσει στην ανέγερση μνημείου εις μνήμη των δύο ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ της ελευθερίας.
Η συνέχιση του αγώνα για λευτεριά, απομάκρυνση του συνόλου των κατοχικών στρατευμάτων πριν από την εφαρμογή της λύσης και επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, είναι το καλύτερο μνημόσυνο μέχρι να έρθει η δικαίωση της θυσίας τους. 

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 11 Αυγούστου 2022
 
 

Ανακοινώσεις