Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την επιδότηση της φύλαξης των παιδιών. Συνεχίζουμε τον αγώνα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την έμπρακτη στήριξη των οικογενειών
Τετάρτη 01.06.2022
Τετάρτη 01.06.2022, από Γραφείο Τύπου

Η Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού είναι μέρα υπενθύμισης για όλα όσα έχουμε χρέος να κάνουμε ώστε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς τους, της θρησκευτικής ή εθνοτικής καταγωγής τους.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που η ΕΔΕΚ συστηματικά καταθέτει προτάσεις που εμπράκτως διασφαλίζουν τα δικαιώματα των παιδιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της υλοποίησης της πρότασης της ΕΔΕΚ για την επιδότηση έως 80% των υπηρεσιών φροντίδας εξαρτώμενων παιδιών ηλικίας μέχρι και τεσσάρων ετών σε βρεφοκομικούς σταθμούς, είναι μία ακόμη έμπρακτη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

Μαζί με αυτό προστίθεται η θεσμοθέτηση της άδειας πατρότητας, η επέκταση της άδειας μητρότητας, η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών  και η γονική άδεια.  

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την έμπρακτη στήριξη των οικογενειών.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 1 Ιουνίου 2022

Ανακοινώσεις