Η Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας του Τύπου είναι μέρα διασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης στην ενημέρωση, στήριξης της πολυφωνίας και σεβασμού προς τους Λειτουργούς Τύπου
Τρίτη 03.05.2022
Τρίτη 03.05.2022, από Γραφείο Τύπου

Η Παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου είναι μέρα υπενθύμισης της σπουδαιότητας της ελεύθερης και ανεξάρτητης πληροφόρησης. Δυστυχώς τα φαινόμενα εκφοβισμού ανεξάρτητων δημοσιογράφων που βλέπουμε να συμβαίνουν διεθνώς επιβεβαιώνουν ότι η ελευθεροτυπία εξακολουθεί και σήμερα να απειλείται.

Η πρόσφατη καταδίκη σε φυλάκιση του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ για δήθεν προσβολή του Ερντογάν από την φασιστική Τουρκία αποτελούν μία ακόμη επιβεβαίωση της προσπάθειας φίμωσης της ελεύθερης άποψης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας του Τύπου, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξή του στην ελευθεροτυπία και δηλώνει αλληλέγγυο στους δημοσιογράφους οι οποίοι προκειμένου να ενημερώσουν εμπεριστατωμένα τους πολίτες εργάζονται χωρίς ωράριο και χωρίς ικανοποιητική αμοιβή.

Η Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας του Τύπου είναι μέρα διασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης στην ενημέρωση, είναι μέρα στήριξης της πολυφωνίας και σεβασμού προς τους Λειτουργούς Τύπου που τηρούν πιστά τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 3 Μαΐου 2022

Ανακοινώσεις