Σταθερός στόχος της ΕΔΕΚ η ποιοτική αναβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας και η στήριξη των αστυνομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή
Δευτέρα 24.01.2022
Δευτέρα 24.01.2022, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλου με τον Πρόεδρο και μέλη του κλάδου Αστυνομικού Σώματος «Ισότητα» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος του κλάδου, Νίκος Λοϊζίδης, δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τον κ. Σιζόπουλο. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τα διαχρονικά προβλήματα στα σώματα ασφαλείας. Φαίνεται ότι είναι καιρό που γνωρίζει τα διαχρονικά προβλήματα ο Πρόεδρος γιατί ο ίδιος μας τα έχει αναλύσει αντί να του τα αναλύσουμε εμείς.  Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και θα μπορέσουμε να βρούμε αυτές τις λύσεις είτε μέσω της Βουλής είτε μέσω άλλων οδών για να μπορέσουμε να καταστήσουμε τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, ειδικά της πρώτης γραμμής, ετοιμοπόλεμα για να κρατήσουν την εύρυθμη λειτουργία του κράτους».

Ακολούθως ο Μ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Όπως έχω ήδη διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των μελών της αστυνομίας, από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε ως σταθερό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας και κυρίως το να δοθεί ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στα μέλη του αστυνομικού σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είτε για την καταπολέμηση του εγκλήματος είτε για την προστασία των πολιτών.

Μέσα από αυτό να δημιουργηθούν και οι συνθήκες της σωστής μεταρρύθμισης  και αναβάθμισης των σωμάτων ασφαλείας αλλά να δημιουργηθούν και οι σωστές συνθήκες ώστε να υπάρξει μία αγαστή συνεργασία του πολίτη μαζί με το αστυνομικό σώμα.  Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. 

Αυτό που πρέπει όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι τα σώματα ασφαλείας δεν είναι αντίπαλοι του πολίτη.  Τα σώματα ασφαλείας και οι πολίτες  πρέπει συναδελφωμένοι να προσπαθήσουμε να δώσουμε την μάχη για τη νομιμότητα, τη νομιμοφροσύνη, την καταπολέμηση του εγκλήματος  και την προστασία της κοινωνίας για όλους αυτούς τους κινδύνους που σήμερα ελλοχεύουν. 

Όπως έχω διαβεβαιώσει, από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια  γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν  και τα κίνητρα για τη σωστή αξιολόγηση, για τη σωστή αναβάθμιση, αλλά και την ίδια στιγμή για να μπορούν τα μέλη του αστυνομικού σώματος να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις με αυταπάρνηση, με αυτοπεποίθηση για την εκπλήρωση του έργου το οποίο έχουν αναλάβει. Ενός δύσκολου πραγματικά έργου μέσα στις σημερινές συνθήκες που διαβιούμε.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 24 Ιανουαρίου 2022
 
 

Ανακοινώσεις