Η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς την έμπρακτη αλληλεγγύη της ΕΕ
Σάββατο 22.01.2022
Σάββατο 22.01.2022, από Γραφείο Τύπου

Η κοινή δήλωση της Διάσκεψης του Βίλνιους που προνοεί την συμπερίληψη της γραμμής κατάπαυσης του πυρός στα σημεία τα οποία θα καθοριστεί ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη θέσπιση αποτελεσματικού ελέγχου με βάση την διαχείριση των συνόρων, χωρίς να θεωρείται και χωρίς να αποτελεί σύνορο, αποτελεί μία θετική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε.

Όπως πολλές φορές τονίσαμε, η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς την έμπρακτη αλληλεγγύη της ΕΕ.

Ελπίζουμε πως τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βίλνιους θα συνδράμουν την προσπάθεια αναχαίτισης των τουρκικών σχεδιασμών που αξιοποιούν τις μεταναστευτικές ροές για να ασκήσουν μία μορφή υβριδικού πολέμου σε βάρος της ΕΕ και κυρίως της Κύπρου και της Ελλάδας με στόχο την αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής.

Θυμίζουμε πως προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων για διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ διοργανώνει τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 6,30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου ημερίδα με θέμα: «Μεταναστευτικό: το πρόβλημα, οι άνθρωποι, η διαχείριση».

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώσεις