Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, χρειάζεται να γίνεται σωστή περισυλλογή και όχι σπατάλη των φόρων που καταβάλλουν οι πολίτες
Παρασκευή 21.01.2022
Παρασκευή 21.01.2022, από Γραφείο Τύπου

Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την κατάθεση στη Βουλή κανονισμών για παραχώρηση υπηρεσιακού οχήματος για αποκλειστική χρήση από αξιωματούχους της κυβέρνησης και της δημόσιας υπηρεσίας. Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, χρειάζεται να γίνεται σωστή περισυλλογή και όχι σπατάλη των φόρων που καταβάλλουν οι πολίτες.


Είναι κατανοητό ορισμένοι αξιωματούχοι (όπως οι Υπουργοί) να έχουν υπηρεσιακό αυτοκίνητο διακίνησης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν δικαιολογείται το μέτρο αυτό να περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα έπρεπε να έχουν υπηρεσιακό όχημα αλλά ούτε και δικαιολογείται σε όσους παρέχεται το υπηρεσιακό αυτοκίνητο αυτό να αξιοποιείται για τις ιδιωτικές τους μετακινήσεις ή για την μετάβασή τους από και προς τον χώρο εργασίας του.


Θεωρούμε ότι οι κανονισμοί που κατατέθηκαν προκαλούν δικαιολογημένα το δημόσιο αίσθημα  και ως εκ τούτου καλούμε την κυβέρνηση να επαναξιολογήσει την απόφασή της αυτή.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώσεις