Για ακόμα φορά η ΕΕ επιβεβαίωσε ότι έχει εγκαταλείψει τις βασικές αρχές λειτουργίας της, την αλληλεγγύη, το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό στη Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Τρίτη 14.12.2021
Τρίτη 14.12.2021, από Γραφείο Τύπου

Για ακόμα φορά η ΕΕ επιβεβαίωσε ότι έχει εγκαταλείψει τις βασικές αρχές λειτουργίας της, την αλληλεγγύη, το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό στη Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή παρατηρούμε για ακόμα μια φορά αριθμό μελών της ΕΕ, σε ότι αφορά το κυπριακό, να κινείται και πάλι στη βάση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.

Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε πως όσο πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο συστηματικά διολισθαίνουν προς εγκατάλειψη βασικών αρχών του κυπριακού και με τη στάση τους συμβάλλουν στη διολίσθηση του προβλήματος από διεθνές ζήτημα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης, σε θέμα δικοινοτικής ή ενεργειακής ρύθμισης ή ζητήματος που μπορεί να επιλυθεί με ΜΟΕ, στην ουσία εξυπηρετούν την τακτική κωλυσιεργίας της Τουρκίας.

Με την στάση τους αυτή οδηγούν σε μονιμοποίηση της μη λύσης του κυπριακού.

Η ΕΔΕΚ επαναλαμβάνει το αίτημά της για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό για να συζητηθεί η διεθνής πτυχή του προβλήματος, που είναι και η ουσία του.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 14 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις