Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά πως το πλαίσιο του ΓΓ δεν μπορεί να αποτελέσει βάση ουσιαστικής διαπραγμάτευσης
Κυριακή 21.11.2021
Κυριακή 21.11.2021, από Γραφείο Τύπου

Τα πρακτικά που δημοσιεύονται και σήμερα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» είναι αρκούντως αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν πως οι Πενταμερείς Διασκέψεις με την μορφή που επιχειρείται να τους δοθεί, κρύβουν παγίδες.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά πως το πλαίσιο του ΓΓ δεν μπορεί να αποτελέσει βάση ουσιαστικής διαπραγμάτευσης. Πώς είναι δυνατό για ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως το κυπριακό και με δεδομένη την στάση της Τουρκίας να τίθεται ως βάση συζήτησης ένα πλαίσιο που κατατέθηκε προφορικά;

Παρόλο που ζητήσαμε κατ’ επανάληψη να κατατεθεί γραπτώς δεν εισακουστήκαμε. Προφανώς αυτό οφείλεται στο ότι το πλαίσιο είναι αντίθετο με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Αλήθεια, μετά από όλα αυτά τα οποία δημοσιεύονται στα πρακτικά, εξακολουθούν να υπάρχουν κόμματα που θεωρούν ότι το πλαίσιο του ΓΓ μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης για την επίλυση του κυπριακού;
Η ΕΔΕΚ επιμένει πως η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να καταθέσει αίτημα για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό για να συζητηθεί η διεθνής πτυχή του προβλήματος, που είναι και η ουσία του.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Νοεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις