Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στην πορεία που χάραξε για εξυπηρέτηση των σοσιαλιστικών κοινωνικών της στόχων, αλλά και της εθνικής μας υπόθεσης
Πέμπτη 11.11.2021
Πέμπτη 11.11.2021, από Γραφείο Τύπου

Δήλωση Προέδρου Κ.. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για προσφυγή στο δικαστήριο για τερματισμό δημοκρατικών διαδικασιών

 

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το σημερινό Τακτικό Συνέδριο και οι εκλογές της Κυριακής της 14ης Νοεμβρίου, αναβάλλονται.

Με αυτή την ευκαιρία θα  ήθελα να επισημάνω ότι κάποιοι είναι προφανές ότι ελαύνονται από σκοπιμότητες και αλλότρια κίνητρα. Αυτό καθίσταται ακόμα πιο εμφανές όταν ανάμεσα σε αυτούς που συστηματικά προσφεύγουν στα δικαστήρια περιλαμβάνονται άτομα τα οποία τα τελευταία χρόνια όχι μόνο ήταν αποστασιοποιημένα, αλλά και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στήριξαν υποψηφιότητες άλλων συνδυασμών.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στο δικαστήριο ως εγγύηση ποσόν πέραν των 200χιλιάδων ευρώ απλά για να παρεμποδίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες ενός κόμματος.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ΕΔΕΚ κατέθεσε πρόταση στη Βουλή η οποία διασφαλίζει τη λειτουργία των κομμάτων στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων και του Καταστατικού, χωρίς να παρεμποδίζεται το δικαίωμα προσφυγής στο δικαστήριο για ποινικά ή αστικά αδικήματα.
Ταυτόχρονα η πρόταση ενισχύει τη διαφάνεια και τον πιο αυστηρό έλεγχο της οικονομικής τους διαχείρισης.

Θα ήθελα ως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ να καλέσω τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, να παραμείνουν σταθεροί στις απόψεις, στις θέσεις τους. Η δημοκρατία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπονομεύεται. Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στην πορεία που χάραξε για εξυπηρέτηση των σοσιαλιστικών κοινωνικών της στόχων, αλλά και της εθνικής μας υπόθεσης.  

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 11 Νοεμβρίου 2021
 

Ανακοινώσεις