Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με θέσεις και προτάσεις για την έγκαιρη υλοποίηση των δράσεων στο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας
Δευτέρα 06.09.2021
Δευτέρα 06.09.2021, από Γραφείο Τύπου

Αναμφίβολα η έγκαιρη έγκριση και εφαρμογή όλων των προ απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων με σκοπό την απορρόφηση των κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό ταμείο για την Ανάκαμψη και Ανασυγκρότηση της Οικονομίας, αποτελεί για την ΕΔΕΚ εθνική ευθύνη και έτσι πρέπει να είναι για όλους.
Την ίδια όμως στιγμή θα πρέπει όλες οι πλευρές, τόσο η Κυβέρνηση, οι κοινωνικοί εταίροι και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να προσεγγίσουν τα ζητήματα αυτά, μακριά από οποιεσδήποτε μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, όπως δυστυχώς είδαμε να συμβαίνει στα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, για την μεταρρύθμιση στην Δημόσια υπηρεσία αλλά ακόμα και για την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
Ως ΕΔΕΚ χαιρετίζουμε την έγκριση του Κυπριακού σχεδίου για την ανάκαμψη και την Ανθεκτικότητα καθώς επίσης και για την συμπερίληψη των προτάσεων της ΕΔΕΚ που αφορούσαν στην ενίσχυση της Γεωργίας και γενικότερα του πρωτογενούς τομέας, όπως επίσης και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικά του δευτερογενούς τομέα.
Καθώς και την συμπερίληψη σε αυτό των προτάσεων μας για την προώθηση των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλους του τομείς της οικονομίας.
Ως ΕΔΕΚ θα συνεχίζουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με θέσεις και προτάσεις, με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση των δράσεων που αφορούν το σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ποσό των 1,2 δις που έχει εγκριθεί για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 6 Σεπτεμβρίου 2021
 
 

Ανακοινώσεις